Cricket: Kampioenschap Excelsior’20 is nog even ‘koffiedik kijken’

Schiedam – Met nog twee duels te gaan moeten de cricketers van Excelsior’20 proberen het landskampioenschap in de wacht te slepen. De ploeg van captain Tom Heggelman speelt zondag in Amsterdam tegen Dosti en een week later op eigen terrein tegen VRA.

Scenario’s zijn er nog te over. Het is daarom nog even ‘koffiedik kijken’. Waarzeggers gebruikten vroeger koffiedik om voorspellingen te doen. Tasseografie heet dat. Uit de patronen in de koffiedrab onder in het kopje konden ze van alles afleiden over de toekomst van degene die de koffie had gedronken.

Eén ding staat echter vast; bij winst op Dosti heeft Excelsior’20 de titel binnen: de twaalfde. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de club wordt dit cricketseizoen in het chalet de koffie geserveerd in speciale bekertjes, geschonken door Centrale Direct (alles voor kantoor en onderwijs). De sponsor heeft daarop alle kampioenschappen in chronologische volgorde op een rijtje gezet.

Mocht zondag de twaalfde titel kunnen worden bijgeschreven dan vindt het (eventuele) kampioensfeest plaats op 25 augustus na de thuiswedstrijd tegen.

Maar er is voor Excelsior’20 meer om voor te strijden. Komende vrijdag reizen de cricketers ook af naar Amsterdam om daar in de T20-competitie de kwartfinale tegen VVV te spelen. Excelsior’20 heeft de club verzocht de wedstrijd om logistieke redenen naar zaterdag te verplaatsen omdat de spelers vrij van het werk moeten zien te krijgen en in de vrijdagavondspits op weg naar Amsterdam moeten. VVV wil echter niet meewerken aan het verzoek.

,,Bij winst op VVV staat voor zaterdag 24 augustus de halve en daarna voor ons hopelijk ook de finale op het programma’’, zegt voorzitter Luuk van Troost. ,,De finaledag vindt op VCC plaats. De dubbel is dus mogelijk en daar gaan we voor.’’


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl