Cricketers Excelsior’20 naar verliezerspoule

Met nog een potje te gaan van de halve competitie in de Topklasse kan Excelsior’20 de verliezerspile niet meer ontgaan. Bij Punjab boden de Schiedammers goed tegenstand maar bleven de punten in Rotterdam. Excelsior’20 241 voor 9 en winnend Punjab 245 voor 7.
Captain Tim Etman, kampend met een schouderblessure, hoorde dat Punjab eerst ging fielden. Het met gebrek aan vertrouwen kampende Schiedamse keurkorps wist dat het moest winnen en nam de handschoen op. Lorenzo Ingram werd topscorer met 78 runs, maar had zijn wicket niet meer mogen verliezen. Opener Roel Verhagen (23), Tom Heggelman (47) en Stan van Troost (48) hadden ook een aardige bijdrage geleverd. Het totaal van 241 voor 9 wickets klonk goed, maar is in de meeste wedstrijden op het hoogste niveau te weinig. Al moet gezegd dat 4 eigen jongens een prima score lieten noteren.
Punjab begon de chase vanaf de eerste bal maar verspeelde ook wickets. Mohsin Riaz droeg zijn bat door de innings en bleef met 115 kapitale runs not out. Yasin Usman was ook aanwezig met 46 runs. Een handvol bowlers kon bij Excelsior’20 niet toeslaan. In de voorlaatste over passeerden de gasthren het totaal van Excelsior’20, 245 voor 7. De bij het Schiedamse publiek zeer populaire Sohail Bhatti pakte namens Punjab 3 snelle wickets. Maandag komt ACC naar Thurlede, het wordt de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft Maandagavond weten alle clubs of ze bij de 6 voor de kampioenspoule of de 4 voor de degradatiepoule.

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl