Cricketers Excelsior’20 krijgen lesje van ACC

Zoals werd gevreesd speelt Excelsior’20 de tweede competitiehelft in de verliezers- ofwel degradatiepoule. Sinds mensenheugenis doet de Schiedamse Topklasser om de prijzen. Na de nederlaag tegen ACC, Excelsior’20 252 voor 7 en ACC 253 voor 3, werd daadwerkelijk duidelijk dat de ploeg van captain Tim Etman met VRA, Salland en HBS om behoud knokken.
De thuisploeg kwam eerst aan bat tot 252 voor het verlies van 7 wickets. Opnieuw waren Roel Verhagen (79 runs, 8×4 en 2×6) en Loerenzo Ingram met zijn tweede century (114 not out, 9×4 en 4×6) de big Enig minpuntje was dat de laatste runs naar de 100 veel ballen kostte. De 300 bleven daardoor te ver weg en de 252 waren maakbaar voor de gasten.
ACC verloor dan wel zijn eerste 3 wickets, het koerste kaarsrecht richting de target. Het Amstelveense batten was verzorgd, al was het geluk groot dat Niels Etman de 2 rungetters kinderlijk uit zijn handen liet kletteren. Het runnen van ACC was ongekend, van een run werd zomaar een drietje gemaakt. Kansen op run outs, maar die bleven onbenut. De 2 uitblinkende batsmen waren Arvin Kumar (47) en Heino Kuhn (120 not out). Gericht werd aangestuurd op het winnende totaal. ,,Weer viel het kwartje verkeerd,” wist Tim Etman, ,,en niet voor het eerst. We moeten de koppen bij elkaar steken, dan zullen we straks echt wel in de Topklasse blijven. Nu krijgen we eerst een aantal weken T20 spelen.”

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl