Cricketers Excelsior’20 stevenen op landskampioenschap af

Schiedam  – Met nog twee wedstrijden te gaan kan Excelsior’20 de titel in de topklasse van de Nederlandse cricketcompetitie bijna niet meer ontgaan. De wijze waarop de Thurledeclub vandaag op eigen terrein het Haagse HBS aan de kant zette, sprak boekdelen. Geen ploeg is in staat de indrukwekkende teamspirit waarmee Excelsior’20 keer op keer succes boekt ook maar aan het wankelen te krijgen.

Tegen de nummer drie bleef Excelsior’20 battend onder de maat. De Schiedammers kwamen niet verder dan 169 runs en hadden in speler-coach Branton Parchment hun topscorer met 49 runs achter zijn naam. Een laag totaal dus, maar Excelsior’20 legde in de tweede inning direct de druk bij de Hagenaren. De openingsbatsmen van HBS – Zac Gibson en Zac Elkir – stonden amper tussen de wickets of ze konden alweer inrukken. Gibson verdween op bowlen van Parchment met slechts 2 runs in de handen van Lorenzo Ingram en Elkirs (2 runs) wicket werd door Tom Heggelman tot kreupelhout verwerkt.

Met de tussenstand van 4 runs voor 2 wickets in 2 overs liet Excelsior’20 dus direct al z’n tanden zien. Fieldend op het scherpst van de snede gaven de gastheren amper een kans weg en was het voor HBS duidelijk dat het een heel, heel zwaar karwei zou worden om de winst mee naar Den Haag te nemen. Uiteindelijk bleek alleen HBS’er Shane Gomes bestand tegen het Schiedamse bowlinggeweld. Hij kwam tot 34 runs voordat Rens van Troost (3 wickets voor 25 runs in 10 overs) zijn wicket aan barrels gooide. Ook Lorenzo Ingram (met het bat niet tot runs gekomen) en zijn huisgenoot Brenton Parchment waren op dreef met de bal; beiden namen 2 wickets.

HBS bleef uiteindelijk steken op 107 runs en dat werd door het Excelsior’20-publiek bejubeld met groot applaus. Komende zondag reist Excelsior’20 naar Amsterdam voor het duel tegen Dosti. Een overwinning is dan genoeg voor de landstitel.

,,Almost there’’ reageerde Branton Parchment na afloop van de gewonnen partij vol vertrouwen. ,,We  zijn er bijna’’ vertaalde Lorenzo Ingram met een ‘smile’ van oor tot oor de woorden van zijn Jamaicaanse cricketmaatje in perfect Nederlands. De supporters zijn er klaar voor. Er gaan al geluiden op om met bussen naar Amsterdam te gaan.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl