Cricketers Excelsior’20 vergeten winst te pakken bij VRA

Met de zege binnen handbereik ging Excelsior’20 alsnog teleurstellend onderuit tegen een hardnekkig VRA. Lorenzo Ingram leek de winning batsman te worden, maar met 106 runs ging hij toch nog uit en konden zijn teamgenoten de benodigde runs niets eens op het bord brengen. VRA kwam tot 244 voor 5, Excelsior’20 238 voor 7.
Zoals gebruikelijk koos Excelsior’20-captain Tom Heggelman na gewonnen toss voor eerst fielden. Opener Eric Szwarczynski was niet voor het eerst een kwelgeest voor de Schiedammers, hij eindigde op precies 50 runs. Big shot Peter Borren bleef met 99 not out uit 108 ballen. Een prima prestatie, al moet gezegd dat Gijs Kroesen hem in het begin uit zijn handen liet kletteren. Na ruim 3 uur batten en 50 overs stond er voor VRA een respectabele 244 voor 5 op de telegraaf. Het anders vrij accurate bowlingsquad van de kampioen was vrij duur en het fielden liet ook te vaak te wensen over.
Opener Tim Etman was te snel terug met 15 runs. Zijn maatje Roel Verhagen pakte zijn verantwoordelijkheid met 44 runs. Samen met Lorenzo Ingram pakte hij run na run. Lorenzo Ingram (106) ging hoogstpersoonlijk op jacht naar de benodigde runs. Met Tristan Stubbs (39) er voor de Thurledeploeg geen vuiltje aan de lucht. In het Amsterdamse Bos werd genoten van het slagenarsenaal.
Toch gingen beide sterkhouders nog uit en kwam de druk op de schouders van de eigen jongens. Niels Etman, Sanjit Shankar en Tom Heggelman faalden ronduit. Rens van Troost kwam nog tot 19 not out, maar ook Usman Baker stond perplex en de 11 runs in de 50e over bleven veer uit zicht.
,,Een nederlaag die echt niet nodig was,” baalde Luuk van Troost hardop. ,,Borren had er nooit zo veel mogen maken en hun totaal was zo binnen bereik. Laten we het maar een collectief falen noemen van Excelsior’20, op alle gebied.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl