Cricketers Excelsior’20 balen van KNCB

Vorige week kwam het bericht van de Koninklijke Nederlandse Cricketbond (KNCB) dat eerder dit seizoen verregende wedstrijden overgespeeld moesten worden. Een eerlijker verloop van de Topklasse leek een feit. Totdat deze week de bond, na overleg met alle clubs het besluit herriep. Tot genoegen van een meerderheid van de clubs, maar tot zacht gezegd ongenoegen van Excelsior’20.

,,We zouden drie dubbele weekends krijgen,” aldus een zwaar ontstemde Luuk van Troost, cricketvoorzitter van Excelsior’20. ,,Er worden punten van ons gestolen, tegen Sparta en Dosti winnen we bijna zeker. HBS  zou de derde inhaal zijn en dat spant erom. Er waren gewoon clubs die weigerden om een dubbel te spelen. Er werd over inhalen in juli en augustus gesproken en over de start van de T20-competitie en die van de lagere teams.”
Het halen van de play-offs staat voorop bij de landskampioen. En daarbij het toelaten van publiek. Afgelopen zaterdag genoten 50 toeschouwers van de zege op VOC. Volgens de preses is er al een verzoek bij de gemeente neergelegd om spoedig 250 cricketliefhebbers toe te staan. Een aantal dat voor de Thurledeclub vrij normaal is, maar bij de meeste clubs nog niet in een heel seizoen wordt begroet.
De mannen van captain Tom Heggelman wacht een zwaar traject naar de bovenste 4 in de Topklasse, echter gezien de routine en de klasse een mooi doel  Zaterdag is VRA de eerste horde, een club met uitschieters. Een zege, en 4 punten, zou een mooie meevaller zijn  na de teleurstellende mededelingen van de KNCB.
Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl