Cricketers Excelsior’20 weten weer wat winnen is

In de zaterdag gestarte T20-competitie boekte cricketend Excelsior’20 wisselend succes. In de vroege ochtend bleek HCC veel te sterk, de middagpartij tegen Salland ging overtuigend gewonnen. T20-captain Roel Verhagen: ,,Dat was lekker om weer te winnen, de laatste keer kon ik me niet eens meer herinneren.”
Om 10 uur toog Excelsior’20 naar de wickets en stond tegenover een HCC dat in de competitie in Schiedam voor 63 runs aan de kant was gezet

Excelsior’20 kwam nt over de 150 runs. HCC zette er meteen de vaart in en passeerde het totaal van de gasten voor 1 wicket. Direct na het verlies tegen de gastheren stond het verkorte cricket duel met Salland op het programma. De koekploeg, net als de Schiedammers op 4 punten gefinisht in de competitie, was met een soort b-garnituur afgereisd. Het totaal van Salland was geen al te groot probleem voor de Schiedamse ploeg. Mede geholpen door een record aantal drops in het veld konden de batslieden een totaal opbouwen. Met een dikke smile verliet de Thurlede-ploeg De Diepput. Eindelijk weer eens gewonnen en eindelijk weer een spelers met wickets of runs. Volgende week hoeft Excelsior’20 slechts eenmaal te spelen, uit bij Punjab.

De cijfers van de 2 T20 wedstrijden van Excelsior’20
Excelsior’20 155 voor 8 verliest van HCC 156 voor 1.
Excelsior’20: Roel Verhagen 37, Tim Etman 29, Stan van Troost 31, Niels Etman 28. HCC-speler Hidde Overdijk pakte 5 voor 25 in 4 overs.
HCC: Alphonse 82 not out, Tony Staal 51 runs. Usman Baker pakte het enige wicket, de andere bowlers bleven op 0 staan.
De 2e wedstrijd was Excelsior’20 tegen Salland. Salland 136 all out, Excelsior’20 137 voor 2.
Excelsior’20: Usman Baker 4 voor 15, Lorenzo Ingram 2 voor 17. Roel Verhagen 63, Tim Etman 50 not out.
Duidelijke cijfers met een flink verlies tegen HCC en een afgetekende zege op Salland. Ook opvallend zijn de battingscores van de eigen jongens en het opnieuw falen van Michael Hart. Komende zaterdag wacht Punjab in de T20-strijd, een mooie uitdaging.

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl