Cricketers Hermes DVS kampioen hoofdklasse

Hermes-DVS werd zondag kampioen van de Hoofdklasse cricket. Daarvoor moest 2 keer worden gewonnen, zaterdag van Bloemendaal en zondag van Quick Haag. Op zaterdag werd voor de vierde keer dit seizoen  tegen Bloemendaal gespeeld, dit keer voor een finaleplaats. Hermes-DVS won de toss en koos ervoor eerst te batten. De opening van Ackermann en Kothari was zoals vaker bedachtzaam, met 47 runs was het Ackermann (18) die als eerste moest vertrekken. De nr. 3, R. Elenbaas, kon geen punten aan het totaal toevoegen en op 66 beoordeelde Kothari (25) een bal verkeerd en ging uit. Een groter partnership kwam er met Statham en Braat, de laatste moest op een stand van 129 met 22 runs vertrekken. Nick moest zich uiteindelijk met 57 runs gewonnen geven maar had met O. Elenbaas (32*) het totaal inmiddels op 178 gebracht. Met Chaudhary en Abdul wist Elenbaas de stand op 206 te brengen, een totaal dat Hermes-DVS zou moeten kunnen verdedigen. Dat lukte ook, de twee topbats Shields and Marais scoorden makkelijk, maar gelegenheidswicketkeeper S. Braat wist Shields met 36 runs te stumpen en Marais kreeg niet genoeg steun van zijn teamgenoten om het Hermes-DVS echt moeilijk te maken. Met 153 runs was Bloemendaal door zijn batsmen heen. Ackermann was lastig bespeelbaar en pakte 4 wickets, Kothari nam er 3 en de andere wickets waren voor Numair, O. Elenbaas en Nesaar. Met de winst bereikte Hermes-DVS alsnog de finale, iets wat vorige week tegen Quick Haag niet lukte.
Op zondag trad Hermes-DVS voor de vijfde (!) keer dit seizoen aan tegen Quick Haag, dit keer de wedstrijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse en om een plaats in de promotie-degradatiewedstrijd tegen Sparta die als 10e eindigde in de Topklasse. Hermes-DVS won de toss en koos ervoor om te batten. De opening gaf het bekende beeld, voorzichtig en met wickets die eigenlijk te vroeg vielen. Openers Ackermann en Kothari kwamen tot een partnership van 52 voor het eerste wicket, de nummers 3 en 5 (R. Elenbaas en S. Braat) brachten te weinig maar Statham (20) begon met met O. Elenbaas  (25) aan het herstel van de innings.  Met de komst van Abdul kwam de ommekeer, met 27 runs uit 12 ballen kantelde hij de wedstrijd en inspireerde hij  Chaudhary om het tempo ook op  te schroeven. De moreel daalde bij Quick, Hermes-DVS tankte vertrouwen en kon na 50 overs 193 runs laten noteren.
Quick startte de innings slecht, O. Elenbaas (2/9/5) nam in de zesde over het wicket van de captain en Numair (3/18/10) was dodelijk vanaf de andere kant. Toen in de 6e over ook het wicket van de coach viel verdween het geloof bij Quick. Dat vertrouwen kwam niet meer terug, de spinners Kothari (2/16/7) en Ackermann (1/15/5) die inmiddels waren aangezet hielden de druk erop en met het vertrek van Henk Jan Mol op een stand van 85 (wicket Verma 1/15/2) was het verzet definitief gebroken. R. Elenbaas (1/2/1) nam in de 34e over het laatste wicket en het kampioenschap voor Hermes-DVS was een feit! Helaas betekent dat dit seizoen vreemd genoeg geen directie promotie, daarvoor moet op 10 september nog een promotie-degradatiewedstrijd worden gespeeld tegen Sparta.

Foto: Hermes DVS


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl