Cricketers Hermes DVS zien captain Sebastiaan Braat Quick Haag knock-out slaan

Schiedam – Sebastiaan Braat, captain van cricketend Hermes-DVS, besliste haast in zijn eentje het duel met Quick Haag. Zijn ongeslagen 111 runs leidden ertoe dat de winst in de 43 over, met de laatste twee batsmen in het midden het totaal van Quick (187 voor 5) werd gepasseerd (190 voor 9). De geweldige 6 waarmee de Oranje-international de winst binnen sloeg was de kroon op zijn heldhaftige battinginnings.
Quick Hg, evenals de Schiedammers met één verliespartij, startten voortvarend met Bobby van Gigch een snelle 25 runs.
Met de bowlers Roy Dumair en Ralph Elenbaas werd de Haagse furie flink getemperd. De runrate van 5 liep terug naar onder de 3. Ook Davy Verweij en Olivier Elenbaas deden hun duit in het zakje, net als Sebastiaan Braat. Omdat de gasten toch nog in de laatste 10 overs 70 runs scoorden liep het totaal toch nog op tot 187 voor 5.
Het batten van Hermes, op het gigantische én snelle veld, deed zich voor als een horrorshow. Quick-bowler Asi Khan zaaide werkelijk dood en verderf. Door zijn 4 voor 11 in 10 vers stonden de lichtblauwhemden al gauw op 16 voor 5. De wedstrijd leek gespeeld en de punten toegekend. Maar Sebastiaan Braat dacht daar even heel anders over. Hij wist dat hij mogelijk het verschil kon maken en beet zich vast in de Haagse prooi. Omdat de wickets toch bleven vallen moesten er de nodige boundaries worden getikt. Met nummer 11 Shahzeen Chaudry geschiedde het wonder. Met de 6 als winnend slotakkoord kwam er een einde aan een prachtige cricketdag op Harga. De 111 (de Nelson) van de winende captain bevatte 12×4 en 4×6. ,,,,Ik wist wat me te doen stond,” straalde Sebastiaan Braat, ,,en dan is het mooi als dat lukt.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl