Was het nou de terugkeer van captain Tom Heggelman, de zwakte van oppobebt Dosti of de ontwikkeling van de jeugd dat Excelsior’20 de Amsterdammers werkelijk van het veld veegden? Misschien van alles een beetje en dat leverde de thuisploeg een totaal van 296 voor het verlies van slechts 4 wickets op, waarna Dosti met 116 all out werd afgeschminkt.
De uitwedstrijd bij Dosti van zondag werd een dag teruggezet en in Schiedam gespeeld. Het eveneens puntloze Dosti bleek slechts met 5 basisspelers te zijn afgereisd, aangevuld met ’toevallige voorbijgangers’. Luuk Kroesen en Roel Verhagen bouwden aan een partnership van 143 runs, waarbij de leidende rol van lefty Roel nadrukkelijk opviel. ,,Het ging lekker,” aldus de topscorer met 85 runs met 2 ruime zessen. ,,Ik had er wel honderd moeten maken, maar ik liet me verrassen door een ‘full toss”. Ik was wel terecht lbw.” Luuk Kroesen was als eerste uitgegaan met een mooie score van 48 runs.
De runs bleven komen en nog 2 wickets vielen. Captain-af Joost Kroesen kwam tot 60 not out en Lorenzo Ingram showde een lesje snelscoren door in 15 ballen 43 not out te maken. De eindscore van 296 voor 4 was voorwaar een lekkere score.
Gezien de samenstelling van Dosti zou deze ploeg onder de 100 moeten worden gehouden. Uiteindelijk viel de score van 116 all out, niet eens tegen. Dosti mocht Massood  met zijn 56 runs knielend bedanken. Uiteraard waren de bowlingcijfers bij Excelsior’20 trots makend: Gijs Kroesen 2-11 (5) en Luuk Kroesen 2-0 in 4 ballen. ,,De overwinning,” temperde cricketvoorzitter Luuk van Troost de vreugde enigszins, ,,zegt me net zoveel als de nederlagen hiervoor. Natuurlijk zijn de goede prestaties van sommige spelers heel mooi voor hun ontwikkeling.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl