Curaçao Neptunus kan vandaag bij thuiswinst 20ste landstitel bijschrijven

In Amsterdam werd op zaterdagmiddag Game 6 van de Holland Series gespeeld. Curaçao Neptunus, dat de laatste drie wedstrijden op rij won, ging vandaag op jacht naar de twintigste landstitel uit de clubhistorie, terwijl de Amsterdammers in eigen huis wilden zorgen dat de best-of-seven pas in de laatste wedstrijd beslist wordt.

Met Kaj Timmermans en Gio de Graauw kozen beide managers ervoor hun beste werpers van de Holland Series aan de kant te houden. Bij Amsterdam is dat Shairon Martis, die voor de bruiloft van zijn broer niet aanwezig was en dus ook niet kon gooien, terwijl Kevin Kelly vandaag voor Neptunus niet in actie kwam. Dat zorgde er mogelijk ook voor dat beide slagploegen goed op dreef waren vandaag.

Curaçao Neptunus nam dankzij een geweldige homerun van Gianison Boekhoudt in de tweede inning een 2-0 voorsprong. Dwayne Kemp leek een inning later die voorsprong te vergroten naar 3-0, maar zijn klap in het rechtsveld werd door Kalian Sams met een ware snoekduik omgeturnd tot de derde nul van de inning. In de gelijkmakende slagbeurt was het Sams die, zoals je heel vaak na een geweldige verdedigende actie ziet, Amsterdam iets dichterbij bracht met een solo homerun.

Via een sac fly van Stijn van der Meer liep Neptunus in de vijfde inning uit naar 3-1, maar in de gelijkmakende vijfde slagbeurt ging het helemaal mis voor de Rotterdammers. Een wilde worp bracht de Amsterdammers terug tot 3-2 en na een veldfout werd Timmermans met 1 uit gewisseld. Deze wissel pakte volledig verkeerd uit, want reliever Kevin Bakker, bezig aan een goed seizoen, kreeg vijf honkslagen op rij tegen. Mede dankzij opnieuw een fout in het Rotterdamse veld werd het uiteindelijk een 6-run inning en zo was het gat geslagen.

Cristian Diaz zorgde met een RBI-single nog even voor een minicomeback, maar die werd door de 2-run homerun van Denzel Richardson de kop ingedrukt. De Amsterdammers kregen 3.1 innings aan goede relief pitching van Mike Groen, die de save pakte, en liepen uiteindelijk uit naar een 11-5 overwinning.

Zo dwong L&D Amsterdam een beslissende Game 7 af, die morgen in Rotterdam gespeeld wordt. De wedstrijd is vanaf 14.00 uur

Tickets voor deze alles beslissende wedstrijd zijn te koop via http://www.neptunussport.com/tickets

Foto: Mischa Keemink
Bron: Neptunus


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl