Curaçao Neptunus moet titel laten aan L&D Amsterdam

L&D Amsterdam heeft vandaag op historische wijze de nationale titel in de Honkbal Hoofdklasse gepakt. In het eerste weekend van de best-of-seven had Curaçao Neptunus een 3-0 voorsprong genomen. Op zaterdag had L&D Amsterdam die achterstand al volledig weggewerkt en met een 6-0 overwinning klaarden zij op zondag de klus in het hol van de leeuw.

In het Familiestadion namen de Amsterdammers, mede dankzij een tweehonkslag van Delano Selassa, al een vroege 4-0 voorsprong. In de zevende inning voegde international Sharlon Schoop met een homerun nog eens twee punten aan die voorsprong toe.

Kwam Neptunus een week geleden in eigen huis nog terug van een 6-0 achterstand, op zondag was de ploeg geen schim van dat team dat een week eerder na verlenging toch nog het derde duel won. Werpers Rifaele, Groen en Stuifbergen gooiden ijzersterk en lieten de Rotterdammers niet terugkeren.

De laatste vangbal werd gemaakt door Sharlon Schoop en daarmee won L&D Amsterdam de vijfde titel in haar geschiedenis. Nooit eerder wist een team in de Holland Series terug te komen van een 3-0 achterstand en alsnog de Holland Series te winnen.

Het vizier gaat voor de internationals nu op het EK Honkbal en het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Team Kingdom of the Netherlands vertrekt op donderdag naar Duitsland voor het EK en zal van daaruit, bij plaatsing, doorreizen naar Italië voor het OKT.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl