Curaçao Neptunus opent jacht op 20e landstitel met thuiswedstrijd tegen L&D Amsterdam

In een rematch van de Holland Series van vorig seizoen, start Curaçao Neptunus komende donderdag 23 juli om 19:30 uur in het eigen Familiestadion in Rotterdam de Hoofdklasse honkbalcompetitie tegen titelverdediger en aartsrivaal L&D Amsterdam.

Vanwege coronamaatregelen start de hoofdklasse honkbal dit jaar drie maanden later dan gepland. Om die reden is de competitie ingekort tot een enkele speelronde van 21 wedstrijden. Daarna zullen, zoals gebruikelijk, de play-offs en Holland Series volgen om het Nederlands Kampioenschap.

De reguliere competitie start dus direct met het meest aantrekkelijke affiche. De eerste krachtmeting tussen beiden rivalen heeft afgelopen zaterdag al plaatsgevonden in Amsterdam. Toen won Curaçao Neptunus een oefenwedstrijd  in het kader van het 31ste I.M. Charles Urbanus toernooi met 12-1. Een dag later werden de Rotterdammers uitgeroepen tot toernooiwinnaar door ook HCAW te verslaan.

Curaçao Neptunus is erop gebrand om dit seizoen revanche te nemen en de felbegeerde landstitel terug naar Rotterdam te halen.  Om de ambitie kracht bij te zetten, is de selectie aanzienlijk versterkt ten opzichte van vorig seizoen. De terugkeer van international Dashenko Ricardo alsmede die van talentvolle minor leaguers Darryl Collins (Kansas City Royals) en Jiorgeny Casimiri (Toronto Blue Jays) versterkt het team van manager Ronald Jaarsma behoorlijk. Daarnaast werden voorafgaand aan de winterstop Joran Berkhout, Jarreau Martina, Kaj Timmermans en John Polonius al toegevoegd aan de selectie.

Komende donderdag gaat het seizoen dus eindelijk echt van start. Kaartverkoop zoals altijd via www.neptunussport.com/tickets. Vanwege coronamaatregelen zullen er slechts 250 kaarten beschikbaar zijn in de verkoop.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl