Curaçao Neptunus verliest tot twee maal toe van Vaessen Pioniers

 

neptunus honkbal

 
Na de 7-0 shut-out van Curaçao Neptunus in de wedstrijd van donderdagavond tegen Vaessen Pioniers, waren de rollen afgelopen zaterdag omgedraaid. Benjamin Dille en Christian Diaz scoorden punten voor Curaçao Neptunus in de eerste twee innings. Op dat moment leek er voor de Rotterdammers nog geen vuiltje aan de lucht. In de vierde inning verloor de thuisploeg echter alle grip op zijn tegenstander en liep Vaessen Pioniers in korte tijd uit. Op negen hits scoorde de ploeg in deze slagbeurt dertien punten. Kevin Dirksen sloeg met een driehonkslag drie punten binnen. Max Draijer bracht met zijn tweepitter twee ploeggenoten over de thuisplaat. Draijer (3 uit 4) had dit duel vijf binnengeslagen punten en drie gescoorde runs. Na zeven innings was uiteindelijk de 2-19 winst voor Vaessen Pioniers een feit.

Curaçao Neptunus sloeg zondag in Hoofddorp wel meer honkslagen dan Vaessen Pioners, maar bleef opnieuw zonder resultaat. Gyenuar Lopez sloeg met een tweehonkslag in de tweede inning één punt binnen en bracht vier innings later met zijn tweede hit nog eens twee ploeggenoten over de thuisplaat. Daarmee leidde hij zijn ploeg naar een 1-4 voorsprong. Vaessen Pioniers knokte zich echter terug en kwam in de achtste inning op gelijke hoogte, waarmee een verlening noodzakelijk werd. Die gelijkmaker werd overigens gescoord nadat het duel door de regen bijna een uur had stilgelegen. Pitcher Kevin Kelly hervatte het duel met een wilde worp, waarop Taylor Clemensia de 5-5 kon scoren. In de tiende inning sloeg Lopez met volle honken en twee man uit een grondbal naar pitcher Bayron Cornelisse, die met een makkelijke nul op het eerste honk de Rotterdammers in deze tie-break puntloos hield. In de gelijkmakende tiende slagbeurt kon Quintin de Cuba vervolgens op een opofferingsslag van Taylor Clemensia het winnende punt scoren: 6-5.

Dinsdag 7 juli staat om 19.30 uur in Sportpark Ookmeer de laatste ontmoeting in de vooruitgeschoven serie tegen gastheer L&D Amsterdam op het programma.

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com