Curaçao Neptunus versterkt zich met werper Shairon Martis

International en voormalig Major Leaguer komt over van concurrent L&D Amsterdam

 

In aanloop naar het bijzondere seizoen 2023, waarin Sportclub Neptunus haar 80-jarig bestaan viert, heeft Curaçao Neptunus opnieuw een enorme versterking binnengehaald. Voormalig Major League Baseball speler Shairon Martis komt over van concurrent L&D Amsterdam. De 35-jarige werper van Team Kingdom of The Netherlands zal in Rotterdam een prominente plek krijgen in de pitchingstaf van manager Greg Muller. Na de komst van internationals Tom de Blok en Mike Groen is hij de derde werper die deze winter de overstap maakt van Amsterdam naar Rotterdam.

 

Martis tekede in 2004 op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij de San Francisco Giants. Sinds 2007 kwam hij uit voor de Washington Nationals, het team waarvoor hij in 2008 zijn debuut maakte in de MLB. Uiteindelijk speelde hij ruim 10 jaar op verschillende profniveaus in Amerika, waaronder 3 jaar op het hoogste niveau. Sinds 2020 kwam Martis uit voor L&D Amsterdam, met wie hij in 2021 de Holland Series won. Met drie complete games was hij daarin van grote waarde voor zijn ploeg.

 

Ook voor Team Kingdom of The Netherlands is Martis al jarenlang een waardevolle kracht. In 2006 maakte hij internationaal indruk door tegen Panama de 1e no-hitter in historie van de World Baseball Classic te gooien. In 2008 speelde hij op de Olympische Spelen en in 2011 was hij onderdeel van het team dat op sensationele wijze wereldkampioen werd in Panama. Ook op de World Baseball Classic van 2013 en 2017 was Martis als werper actief voor Team Kingdom of The Netherlands.

 

Voorzitter Jorian van Acker: “Het is geweldig dat Shairon naar Neptunus komt. Sinds de blessure van Orlando Yntema missen we in onze pitchingstaf nog een echte aas, die het team op sleeptouw kan nemen. Shairon is het type werper dat een wedstrijd kan domineren en de slagploeg de kans geeft om de wedstrijd te winnen. Hij heeft een schat aan ervaring en is een echt rolmodel waar de rest van de groep zich aan kan optrekken. We zijn zeer blij dat hij naar Curaçao Neptunus komt.”

Door: Neptunus


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl