Nieuw bestuur SV & HV Schiedam

Schiedam – Onlangs is er een nieuw bestuur geïnstalleerd bij honkbal- en softbalvereniging SV&HV Schiedam. Het vorige bestuur trad na vijf jaar af. Ricardo de Wolff, de nieuwe voorzitter van SV&HV Schiedam, is zeer verheugd om aan de slag te gaan met het nieuwe bestuur. “We hebben een enthousiast team en ik ben ervan overtuigd dat we samen de vereniging, ondanks de uitdagingen die ons te wachten staan, verder kunnen brengen. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende tijd hard te werken aan de groei van deze vereniging.”

Penningmeester Alfred van Dooren ziet op financieel gebied wel een pittige tijd tegemoet: “Het mag niet vreemd zijn dat ook wij als vereniging te maken hebben met sterk gestegen energiekosten. Zelfs dusdanig dat er een kans is dat we dit jaar in de rode cijfers zullen gaan eindigen. Nu hebben we daar nog een heel seizoen voor om dit gat zo klein mogelijk te houden, maar het is wel een flinke uitdaging.”

“Hoewel de honkbal- en softbalsport in Nederland niet de grootste is,” geeft technisch bestuurslid Mitchell Korpel schoorvoetend toe, “zijn wij al jaren als vereniging stabiel en is de rek er nog lang niet uit. Sterker nog, we zien nog veel kansen om te groeien, zowel sportief en als organisatie. Daar hebben we wel iedereen voor nodig! Van bestuurslid en het jongste lid tot vrijwilligers en ouders.”

Voorzitter Ricardo de Wolff voegt toe: “We hebben er als team erg veel zin in om alle uitdagingen aan te gaan met elkaar. Ondanks dat we nog niet formeel waren toegetreden tot het bestuur zijn we al sinds vorig jaar oktober druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.”

Algemeen bestuurslid Roger van Tol ziet plezier als een gemeenschappelijke factor: “We maken veel plezier onderling en proberen het plezier ook uit te stralen naar de rest van de leden om er samen de schouders onder te zetten. Zonder afbreuk te doen aan het serieuze en het durven nemen van beslissingen, blijft het wel vrijwilligerswerk. En dat moet gewoon leuk zijn!”

Van alle leden is secretaris Sacha Spee de meest onbekende. “Ik kan wel teren op redelijk wat vrijwilligerservaring, maar ik zit nog niet zo lang bij deze vereniging. En zodoende kan ik de frisse wind in de groep zijn. En als secretaris zal ik de vereniging snel genoeg leren kennen.”

Het honkbal- en softbalseizoen staat aan het begin van een nieuw seizoen. In de wintermaanden is getraind in de zaal en vanaf maart gaan de teams weer naar buiten en staan de oefenwedstrijden al op de planning. In april start het nieuwe seizoen. SV&HV Schiedam biedt mogelijkheden voor de ervaren en onervaren spelers en speelsters. Nieuwsgierig of de sport iets voor jou is? Kijk voor meer informatie op www.svhv-schiedam.nl of vraag een proeftraining aan via info@svhv-schiedam.nl.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com