CWO boekt belangrijke zege op Kethel Spaland (za)

Schiedam – CWO heeft de regioderby tegen Kethel Spaland winnend weten af te sluiten. De Vlaardingers wisten na de 0-2 zege de drie punten mee naar Vlaardingen te nemen. Door deze zege stijgt CWO naar de veilige 10de plaats. Voor Kethel Spaland hield deze nederlaag in dat de nacompetitie tegen degradatie nagenoeg het hoogst haalbare is. Daarentegen moet het waakzaam zijn dat het niet direct zal degraderen, dit omdat concurrent SSS wel drie punten wist te pakken en daarmee het gat met de Schiedammers tot vier punten wist te verkleinen.

Kethel Spaland ging vanmiddag nog fel van start, echter was het in de aanval onmachtig en bleven de Vlaardingers eenvoudig overeind. Na de openingsfase nam CWO het initiatief over. Mede dankzij, de beste man van het veld, Tobi Fasanya waren de gasten enkele malen gevaarlijk. Na een klein half uur spelen kwam CWO dan ook terecht op voorsprong. Een uittrap van doelman Daniël van der Knijff bereikte Tobi Fasanya, die Michel Zuur wist te omspelen; 0-1. Voor deze openingstreffer had de thuisploeg noodgedwongen al tweemaal gewisseld, want zowel Tim Oosterwaal als Miletson Silva de Freitas verlieten het veld na een blessure. Na de 0-1 bleef CWO de sterkste ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden. De wissels aan Schiedamse zijde hadden hen geen goed gedaan en de rust kwam daarom geen moment te vroeg.

In de tweede helft begon de thuisploeg stormachtig en was het enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Echter was het niet helemaal gelukkig in de afwerking of pareerde doelman Daniël van der Knijff de bal. Na deze fase kwam het initiatief weer bij de gasten die direct wel doel troffen. Tobi Fasanya bewaarde na een kwartier spelen het overzicht, bracht Colin Pleijsier in stelling en hij tekende voor de 0-2. Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Ook al probeerde zij nog één ander te forceren, voorin was het te onmachtig om de Vlaardingers in de problemen de brengen, zodat CWO de wedstrijd volwassen kon uitspelen.

Verliezend trainer Peter van Buren zag dat zijn ploeg vandaag moeite had om gevaar te stichten. ‘Al hadden we vandaag nog een dag gespeeld, gescoord hadden we wellicht niet. Toch waren die vroege wissels wel funest voor ons. We hadden een plan, maar doordat die twee spelers wegvielen moesten we toch wat anders gaan spelen. Toch wil ik mij hier niet achter verschuilen. We moeten naar onszelf kijken en we hebben niet veel afgedwongen, al leverden we de tweede helft wel iets meer strijd. Na die 0-2 was het over. En nu? oprapen en weer verder’, sloot de trainer optimistisch af.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com