D-Day voor Sparta Rotterdam in thuiswedstrijd tegen Willem II

Sparta Rotterdam speelt zondagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Willem II. De Kasteelheren kunnen voor het eerst sinds eind oktober weer rekenen op steun van eigen publiek. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Het Kasteel.

Sparta kent tot dusver een moeizaam seizoen. De teller van het aantal overwinningen staat op twee, waardoor we Sparta terugvinden op een zeventiende plaats. Na de winterstop wist Sparta alleen bij SC Cambuur een resultaat te boeken. In Friesland eindigde het duel in 1-1.

Bij Willem II wordt er voor het eerst in tijden weer eens gelachen. De ploeg van voormalig assistent-trainer van Sparta Fred Grim stond in de afgelopen tien wedstrijden telkens met lege handen, maar wist vorige week voor het eerst sinds 25 september te winnen. RKC Waalwijk werd met 3-1 aan de kant geschoven. Willem II neemt daardoor, in ieder geval voor nu, wat meer afstand van de onderste regionen. Mocht Sparta winnen van Willem II is het gat tussen de twee clubs nog vier punten in het voordeel van de huidige nummer 14.

Dat Sparta kan winnen van Willem II is eerder dit seizoen al gebleken. In Tilburg nam Bart Vriends zijn ploeg bij de hand. Door twee rake kopballen van hem stond het halverwege al 0-2. Emanuel Emegha zou de eindstand uiteindelijk bepalen op 0-3. In 2018 won Sparta voor het laatst op eigen grond van Willem II. Fred Friday bezorgde Sparta met het enige doelpunt in die wedstrijd de zege. Sindsdien kwam Willem II slechts eenmaal naar Het Kasteel, dit was vorig seizoen. Hier werd het 0-2.

Namens Sparta heeft Dirk Abels een verleden bij Willem II. De verdediger speelde daar in de jeugdopleiding. Bij Willem II keert Miquel Nelom tijdelijk terug op Het Kasteel. Op Spangen speelde hij in het seizoen 2017/2018 twaalf wedstrijden. In de persoon van Vincent Schippers heeft Willem II een speler die in de jeugdopleiding van Sparta speelde. Tot minuten in het eerste elftal kwam hij niet.

De blessure van Younes Namli, die uitviel tegen Feyenoord, lijkt mee te vallen, de middenvelder neemt volledig deel aan de trainingen richting zondag.

Foto: Yannick verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl