ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft in het eerste duel waarbij weer publiek aanwezig mocht zijn weer eens weten te winnen. Dat was broodnodig, aangezien de concurrentie op zaterdag ook drie punten pakte. Tegen Willem II won de ploeg van Fraser terecht met 1-0.

Sparta was het eerste uur heer en meester op eigen Kasteel. Met De Kamps en Verschueren op het middenveld hadden de Rotterdammers veel stootkracht en balveroveringen leidden tot een aantal kansen. Thy kreeg in de eerste helft de grootste kans, maar zijn inzet ging net voorlangs. Even daarvoor kwam Oosting van Willem II goed weg met geel na een trap tegen de borst van Bart Vriends.

Sparta wist in de eerste helft niet te scoren, maar had helemaal niets te duchten van Willem II. Dit bleef zo aan het begin van de tweede helft. De krachtsverhoudingen werden uiteindelijk ook zichtbaar op het scorebord. Van Crooij veroverde de bal op het middenveld en hield overzicht. Namli kwam vervolgens naar binnen en schoot knap raak in de korte hoek. Na de goal hield Sparta de pot dicht en het feit dat Okoye eigenlijk geen enkele redding hoefde te verrichten toonde aan de de Rotterdammers hier goed in slaagden. Schoten van Abels en Verschueren troffen geen doel, maar het enige doelpunt van Namli was goed genoeg voor een zeer belangrijke overwinning van de Kasteelheren.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl