Schiedam – De dames van Schiedam hebben een uitstekende prestatie geleverd. De Schiedmmers wisten nar winst vandaag tegen DES promotie naar de overgangsklasse veilig te stellen.

De dames begonnen nog mat aan de wedstrijd. In die beginfase kwamen de gasten uit Kaatsheuvel ook terecht op voorsprong. Na 20 minuten spelen kwam Schiedam beter in de wedstrijd en speelde het met meer druk naar voren toe. Voor rust hadden de dames de achterstand al weten om te buigen naar een voorsprong, via treffers van Marije Kloppenburg en Myrna Tanis.

In de tweede helft gingen de dames van Schiedam op dezelfde voet verder als in de laatste fase voor rust. Na de snelle 3-1 van Myrna Tanis was het gezet gebroken en tikte Schiedam DES volledig weg. Via Myrna Tanis haar derde treffer en Willemijn van der Velde werd een meer dan verdiende overwinning geboekt, waarna het feest los kon barsten.

”Ik ben echt superblij en trots op deze groep”, opende Coach Karlijn Petri. “Ik baalde wel een beetje hoe we begonnen vandaag, maar ik denk toch dat dit wel een beetje met wedstrijdspanning te maken had. Toch zie je dat we in zo’n situatie rustig blijven. In de rust heb ik aangeven dat we er 10% bij moeten doen, want dan is er niets aan de hand. Dat hebben de meiden gedaan, want we speelden een hele goede tweede helft”, analyseerde Petri  de wedstrijd waarna ze op het feestgedruis kon storten.