Dames HC Schiedam te sterk voor Wageningen

 

Schiedam – De dames van HC Schiedam hebben wederom een uitstekend resultaat geboekt. Op eigen terrein wisten de dames Wageningen met 3-1 te verslaan, wat tot vandaag nog ongeslagen was. Door dit  prachtige resultaan rukken de dames op naar de tweede plaats in de Overgangsklasse.

In de eerste helft hadden de dames nog moeite met het snelle en fysieke spel van de Gelderlanders. Dit resulteerde vlak voor rust in een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft lieten de dames het kaas niet van hun brood eten en speelden zij meer hun eigen spel. Nadat Wageningen in het begin van de tweede helft een strafbal miste, scoorde Schiedam via Sarah Oosterom een minuut later al de gelijkmaker. Na deze treffer had Schiedam het initiatief en kreeg het enkele kansen op de voorsprong. Daarentegen hadden ook de gasten wat mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar was de prima keepende Anouk van Collenburg een sta in de weg.

In de laatste tien minuten bleek dat Schiedam conditioneel een stuk verder was dan de ietwat geïrriteerde gasten. Nadat Jessica van Rumpt Schiedam op voorsprong bracht, was Myrna Tanis die in de laatste minuut via een benutte strafbal de zege, terecht, naar Schiedam bracht.

Coach Karlijn Petri vond dat haar ploeg de eerste helft veel moeite had met het spel van Wageningen. ,,Zij zaten dicht op onze nek en daar raakten wij wat geïrriteerd van. In de rust heb ik daarom aangegeven dat we gewoon moeten hockeyen en keihard werken. Groot voordeel is dat wij wel zestien speelsters hebben die volle bak mee kunnen met dit niveau. Vandaag hebben we echt een grote stap gezet, wat bizar is. Vooraf had ik gedacht dat we een half jaar zouden moeten wennen aan dit niveau, vandaag hebben de meiden het tegendeel bewezen”, aldus een zeer tevreden Petri.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com