De 5 type supporters die je in het stadion tegenkomt

De analyticus

Elk passje, elke beweging en het positiespel wordt geanalyseerd en hij zag altijd een betere optie dan de spelers op het veld. Daarnaast zit deze jongen ook nog eens continu door de wedstrijd heen te praten als een ware Evert ten Napel. Het is allemaal goed bedoelt, want hij zit gewoon ‘helemaal in de wedstrijd’, maar soms zou het fijn zijn als hij heel eventjes stil is.

De zuurpruim

De wedstrijd is nog geen minuut bezig als een pass verkeerd gaat en voor deze zuurpruim is dat al genoeg voor teksten als ‘sjonge jonge, we kunnen niet eens een passje geven. Wat is het weer slecht!’. Beste zuurpruim, ook wij zagen dat het niet best was, maar door vanaf minuut één al continu te klagen wordt het niet beter. Bewaar die woede maar voor de laatste 10 minuten als het dan nog zo slecht is.

De hooligan

We noemen hem maar eventjes de hooligan, maar hier bedoelen we eigenlijk alle overenthousiaste en luidruchtige mee. De kleinste kans wordt al begeleid met een ‘OOOOHHH!’ en van luidkeels zingen is hij al helemaal niet vies. Wat de rest van de toeschouwers daar van vinden boeit hem nul komma nul. Misschien niet altijd even fijn om bij in de buurt te zitten, maar deze supporters zijn noodzakelijk om een mooie sfeer te creëren. Gewoon mee doorgaan dus!

De veteraan

Al 40 jaar zit deze baas op hetzelfde stoeltje en heeft al die jaren dezelfde sjaal om de nek. Meestal schudt hij minimaal één quote uit de mouw die refereert aan het voetbal van tientallen jaren geleden, want toen was alles veel beter. Zeker het niveau in de Eredivisie.

Het zuipkanon

Voor de wedstrijd is hij al in de stad aan het zuipen en dat tempo zet hij vrolijk door in het stadion. Regelmatig mist hij de helft van de wedstrijd omdat hij de hele tijd op en neer pendelt tussen zijn stoeltje en de bar. Als het biertje op is moet er namelijk direct een nieuwe komen. Ongeacht het resultaat: na de wedstrijd duikt hij weer de kroeg in.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl