De Kampioenen: HBSS Vrouwen 3 (zaal)

Schiedam – Nu het einde van het seizoen nadert, zullen we de kampioenen van allerlei sporten uitlichten. Vandaag starten we met het derde dames zaalvoetbalteam van HBSS. Één van de speeltster, Monique Olsthoorn, leverde ons onderstaand verslag van het seizoen aan.

 

Na wat oefenwedstrijdjes gespeeld te hebben in de zomer gingen we 7 september eindelijk weer voor het echie beginnen. We startten het seizoen met maar 6 dames ingedeeld in Regio Den Haag, das effe wennen. Maar het begin viel niet tegen. ZVV speelde voor het eerst in de zaal, ze kenden de regels nog niet goed en die overwinning van 7-2 was dan ook geen verrassing. Dat we zo bleven winnen en ook met zulke duidelijke cijfers hadden we zelf echter niet verwacht.

De uitwedstrijd in oktober tegen VUC was de eerste echte test. Gelukkig wisten we ook die met 3-4 te winnen. We hebben de nodige hulp gehad vanuit de andere dames zaal teams om altijd voldoende speelster op de been te brengen. Die extra wissels maakte soms net het verschil om toch die overwinning uit het vuur te slepen. We zijn super blij geweest dat de meiden van de andere teams ook voor de verre uitwedstrijden zoals die tegen VUC in Leidschendam tijd wilde vrij maken om ons te helpen.

En zo bleven we dus maar winnen 6-2, 7-2, 5-0, 8-3. We hebben goed aan ons doelsaldo gewerkt. Elsbeth heeft voor haar reis naar Midden-Amerika een enkel wedstrijdje meegespeeld. Elsbeth is pas wat later begonnen met voetballen en maakt al jaren sprongen vooruit. Ik verbaas me er altijd over hoe ze precies weet waar ze moet lopen en altijd op de juiste plaatst staat. In scoringspositie slaan de zenuwen alleen toe. Maar in haar laatste wedstrijd voor haar reis was het eindelijk zo ver, ze wist weer eens te scoren. Lekker gevoel om je koffer in te pakken.

Met Elsbeth op vakantie en dus een klein team hoopte we dat niemand verder uit zou vallen. 1 wedstrijd voor de winterstop ging het mis. Misstap, dikke blauwe enkel. Na 4 weken rond strompelen toch maar naar een dokter. Jammer joh gebroken kuitbeen. Nog een speelster minder. Gelukkig was het winterstop. En die zijn we zonder ook maar een punt te hebben verloren ingegaan.

Na de winterstop was het dus soms wel wat krap met speelsters. Dan maar zonder wissel bikkelen en nog steeds winnen winnen winnen. En toen kwam de nummer 2 uit de competitie op bezoek. Tja het moest een keer gebeuren. Ze waren gewoon net even scherpen, sneller, ze combineerde goed het zat ze allemaal mee. 4-7 verloren, niks om ons voor te schamen maar wel balen.

Hoe heerlijk is het dan als je de wedstrijden erna met 9-0 en 10-2 wint. VUC was ook in de 2de helft van het seizoen een pittige tegenstander 3-3, ach we konden het ons permitteren.

Intussen was de oppas geregeld, Midden-Amerika vaarwel gezegd en botten weer hersteld. Toch nog een paar wedstrijdjes met het complete team! De competitie bleef lange tijd spannend tot nummer 2 DSVP ineens ging verliezen. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 9 punten voor kon het kampioenschap ons niet meer ontgaan.

Met publiek op de tribune blijkt winnen wat het hele seizoen zo vanzelf leek te gaan dan ineens toch wel lastig. Die kampioenkriebels doen iets geks met je benen. Gelukkig had DSVP ook verloren en konden we toch feest vieren. 20 wedstrijden 52 punten niet slecht. Allemaal bedankt voor de support en voorzitter bedankt voor de drankjes!

Volgend seizoen reserve 1ste klasse. Hopelijk hebben we dan wel een keepster (dat doen we nu om iedere beurt), misschien een speelster er bij en een coach zou helemaal mooi zijn. En anders gaan we er gewoon weer voor met ons vaste clubje.

Speelsters:

Esther (doelpunten machine) Demelza (guppie) Pascalle (de rust achterin) Parvane (het afstandsschot) Moniek (breken been) Elsbeth (wereldreiziger) Petri (tactisch orakel) Sandra (nieuwe aanwinst 2016)

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een reactie