De Wooning Zesdaagse: Mooie eindwinst voor Niki Terpstra & Youri Havik

Waar het koppel Niki Terpstra/Youri Havik de eerste 2 dagen regeerde, daar waren het de dagen nadien de concurrenten die -na een vaak geanimeerde strijd- in de verschillende disciplines hun neus aan het venster duwden. Aan het eind van dag 3 ging immers het koppel Lindsay de Vylder/Jules Hesters aan kop, terwijl nog geen 24 uur later het duo Elia Viviani/Vincent Hoppezak op positie één terug te vinden was.

De zaterdagavond, de avond die mede in het teken van het afscheid van Niki Terpstra als wielrenner (hij gaat vanaf 2023 nog wel ‘gravelen’), bracht de toch al aanwezige spanning in de top van het klassement tot een kookpunt. Havik/Terpstra zegevierde in de koppelkoers inclusief Golden Buzzer en dat was voldoende om de laatste dag met de gele trui om de lendenen van start te gaan, hoewel de Belgen De Vylder/Hesters in dezelfde ronde én met gelijke punten in feite ex aequo aan de top van de rangschikking stonden; nipt voor Viviani/Hoppezak en met Philip Heijen/Tim Torn Teutenberg en Roger Kluge/Cees Bol op een ogenschijnlijk veilige marge van 3 ronden.

Niets bleek op de afsluitende dag (zondagmiddag) voor een vol Ahoy echter minder waar, want alles schoof gedurende de resterende vijf disciplines weer dichter bij elkaar en op gegeven moment had het er zelfs schijn van dat het koppel De Vylder/Hesters aan het langste eind zou gaan trekken, zeker toen Youri Havik in de laatste manche achter de ‘brommer’ wat terug werd geworpen.

In de afsluitende koppelkoers (met Golden Buzzer) streken Terpstra/Havik de plooien uiteindelijk weer recht; zij knalden uiteindelijk naar de eindwinst met 1 ronde bonus op De Vylder/Hesters en Viviani/Hoppezak. Een noodzakelijke voorsprong omdat de naaste opponenten meer punten vergaarden. Op plaats 4 (op 2 r.) Kluge/Bol en plaats 5 (op 3 r.) het uitstekend presterende koppel Heijnen/Teutenberg. Zo eindigde dit spektakel derhalve met de beoogde winnaars, maar spannend was het wel. Zes dagen lang…

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl