Wooning Zesdaagse: Koppelkoers blijft spannend in sfeervol Ahoy

Ook na dag twee ging het favoriet geachte koppel Niki Terpstra & Youri Havik fier aan de leiding van de Wooning Zesdaagse. De avond ging voor de Noord-Hollanders nog redelijk van start met winst in de koppel afvallingskoers, terwijl Havik zich vervolgens in de 1e derny- koers de sterkste toonde. Toch werd bij het opmaken van stand aan het einde van de avond duidelijk dat het nog zeker geen gelopen koers is. Sterker nog: de naaste belagers Lindsay de Vylder & Jules Hesters én Elia Viviani & Vincent Hoppezak stonden inmiddels in dezelfde ronde als de koplopers, terwijl ook het verrassend sterk presterende duo Philip Heijnen & Tim Torn Teutenberg dichterbij was gekropen.

Kortom, op voorhand alle ingrediënten voor een spannende 3e avond….en dat werd bewaarheid, want het knetterde donderdagavond aan alle kanten. Met ook een voller Ahoy dan de voorbije avonden, dus ook zeker (nog) sfeervoller. En bij het 1e onderdeel, de koppelkoers (Madison) tekende zich al iets van een verval af bij het koppel in het geel. Het waren Tim Torn Teutenberg en Philip Heijnen die zegevierden, terwijl Terpstra & Havik ‘slechts’ 6e werden.

Ook in de navolgende uren bleef het ongemeen hard gaan op het ovaal van Ahoy. De afvalkoers werd dan nog wel door Terpstra/Havik binnen geharkt, maar het waren vooral Lindsay de Vylder en Jules Hesters (winnaars van de koppelkoers incl. Golden Buzzer) die de verdere avond de leiders het vuur aan de schenen legden, terwijl ook Elia Viviani & Vincent Hoppezak en Cees Bol & Robert Kluge zich lieten gelden. En niet te vergeten de youngsters Teutenberg & Heijnen (respectief 20 en 22 jr.); een zeer talentvol duo, een duo met lef. Heijnen is daarnaast een klasse apart achter ‘brommer’; hij won de 2e dernykoers dan ook met overmacht.

Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken kwam het Belgische koppel De Vylder/Hesters als nieuwe leiders tevoorschijn. Met Viviani/Hoppezak in dezelfde ronde als tweede en drie koppels, waaronder Terpstra/Havik, op slechts 1 ronde op het vinkentouw. Nog 3 dagen te gaan; het zal spannend blijven tot aan de finale, zondagmiddag.

Door: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl