Definitieve streep door Marathon van Rotterdam 2020

Rotterdam – De 40ste Marathon van Rotterdam gaat ook zondag 25 oktober niet door, dat meldt Rijnmond. De jubileumeditie is definitief verschoven naar volgend jaar. De marathon was oorspronkelijk gepland op 5 april, maar werd vanwege de coronacrisis verschoven naar het najaar. Maar volgens de organisatie is ook oktober niet realistisch, nu duidelijk is dat de anderhalvemetermaatregel voorlopig blijft gelden. De nieuwe datum is 11 april 2021.

“Een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon,” zegt organisator Mario Kadiks, “maar de volksgezondheid staat te allen tijde voorop. We willen de vijftigduizend deelnemers en honderdduizenden toeschouwers niet in gevaar brengen.”

De organisatie wilde tijdig de knoop doorhakken, zegt Kadiks: “Daarbij is ook van belang dat wij de deelnemers duidelijkheid willen geven.” De 17 duizend startbewijzen voor het uitverkochte jubileum blijven geldig tot volgend jaar.

Kadiks heeft nooit overwogen de marathon in afgeslankte vorm te organiseren: “Die zou geen schim meer zijn van het loopfeest dat wij voor ogen hebben. De grandeur moet blijven. Onze marathon is cultureel erfgoed.”

Burgemeester Aboutaleb zegt volledig achter het besluit van de organisatie te staan, maar vindt het ook jammer: “De marathon van Rotterdam is een begrip bij topsporters en recreatieve sporters wereldwijd. Iedere loper droomt over het mooiste parcours met de finish op de Coolsingel, toegejuicht door een menigte. Helaas blijft het bij dromen, dit jaar.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl