Degelijk Sparta laat PSV ontsnappen

EINDHOVEN – Sparta Rotterdam is er zondagmiddag niet in geslaagd om zichzelf te belonen tegen PSV. De ploeg van trainer Alex Pastoor streed voor wat het waard was en verdiende op basis van inzet een punt, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in PSV: 1-0.

De eerste helft speelden de Rotterdammers erg sterk. PSV kwam niet tot grote kansen, terwijl de Spangenaren een aantal maal dicht bij een doelpunt waren. Vooral Mühren, Floranus en Duarte waren uit de tweede lijn dicht bij een doelpunt. Voor PSV was vooral Locadia dicht bij een openingstreffer, maar Kortsmit redde knap.

In de tweede helft werd Sparta iets verder terug gedrukt, maar kon PSV wederom niet echt overtuigen. Het had Luuk de Jong nodig als aanspeelpunt in de lucht om een doelpunt te forceren. De Jong trok Fischer onderuit in de zestien meter, waardoor hij vrij kon inschieten. Mulder keurde het doelpunt goed, waardoor Sparta tegen een achterstand aan keek. De ploeg van Alex Pastoor kwam die dreun niet meer te boven en verloor nipt.

Door ongunstige uitslagen in de Eredivisie zakt Sparta naar een vijftiende plaats in de Eredivisie, met 11 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie