Deltasport haalt punten op bij DVO’32

DVO’32 heeft vandaag in de Vlaardingse derby tegen Deltasport het onderspit moeten delven . In een wedstrijd waarin DVO het meeste balbezit had, de beste kansen, waren het toch de gasten die er bij het scheiden van de markt met de 3 punten vandoor gingen. De 1e helft begon de thuisploeg veel te slap, Deltasport was veel feller in de duels, DVO lette niet op bij in ingooi, het leder kon voorgegeven worden en bekwaam ingeknikt, 0-1. Op het kwartier had de 1-1 op het scorebord moeten staan echter Christopher Rojer mikte onbesuisd over. Na 21 minuten pakte middenvelder Arij van Bree geel toen hij Soufiane Tarafit torpedeerde. Echter na een langdurige blessurebehandeling wist Deltasport’s nummer 10 nog een strafschop te versieren na gestuntel bij DVO alvorens hij er compleet groggy vanaf moest.En dus was de 0-2 een feit want de kalktrap werd onberispelijk ingeschoten. DVO rechtte de rug en nog voor de thee was de schade gerepareerd, eerst kreeg de thuisploeg een penalty toen Floris Keizerwaard gevloerd werd, Christopher Rojer mikte de 1-2 tegen het net en daaropvolgend was het Atakan Karacoskun die de gelijkmaker op het scorebord zette na een scrimage.

De scheidsrechter had volgens de DVO aanhang op zeker nog een pingel kunnen en misschien wel moeten geven toen Daan ten Broek zichtbaar vastgehouden werd in zijn run binnen de 16 echter de referee wuifde het weg. 2-2 dus bij de rust en de verwachting dat de gastheren het in het 2e bedrijf wel recht zouden zetten. Men kwam helaas bedrogen uit want ondanks het vele balbezit en spel op de Deltasport helft kreeg DVO het leder niet achter de uitstekende sluitpost van de gasten die in de 83e minuut de ultieme redding had op een inzet van Reinier van der Veen die men achter de goal al telde als zijnde de 3-2. Een beslissende redding  want uit zoals gezegd die éne spaarzame counter werd het zelfs 2-3 voor Deltasport. Onverdiend riep men aan DVO kant en waarschijnlijk had DVO’32 wel meer verdiend maar als je zelf verzuimd te scoren doet je tegenstander het wel zegt een onvervalste voetbalwet. En zo waren de druiven dus zuur voor DVO’32 wat in het resterende competitie programma nog alle zeilen bij zal moeten zetten om bij die 9 plaats vandaan te blijven. Volledige inzet en keihard knokken is vereist. Volgende week is er uit bij Rozenburg wederom kans op 3 punten, we gaan ervoor gegroet en tot volgende week.

Scheidsrechter : Orlando Duivestein uit Rotterdam gaf geel aan Arij van Bree van DVO’32  en Thurston Brasdorp en Jimmy Vapor van Deltasport.

Scoreverloop: 9e 0-1 Deltasport, 31e 0-2 Deltasport (pen), 33e 1-2 Christopher Rojer (pen), 45e 2-2 Atakan Karacoskun, 86e 2-3 Deltasport.

Door: Rinus Zomervrucht
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl