Deltasport verliest ongeslagen status tegen SHO

VLAARDINGEN – Deltasport is niet langer ongeslagen in de eerste klasse B. De ploeg van oefenmeester Ton Pattinama verloor zaterdagmiddag het duel tegen nummer twee SHO uit Oud-Beijerland met 2-3.

De uitslag geeft een vertekend beeld van het duel. In de eerste helft was de ploeg van trainer Ton Pattinama heer en meester op eigen veld. De Broepolderbewoners, die voor aanvang van deze speelronde zevende stonden op de ranglijst, speelden volwassen en lieten SHO niet in hun spel komen. Na dertien minuten spelen lag de bal voor de eerste keer in het net. Het was Jordao Pattinama die op aangeven van Chris Promes doelman Peter Konings wist te passeren, 1-0. Diezelfde doelman maakte na vijf minuten spelen een grote fout door de bal buiten de zestien meter in zijn handen vast te pakken. De scheidsrechter bestrafte de actie met een gele kaart, waar volgens verschillende toeschouwers rood op zijn plaats was. In de verdere eerste helft domineerde Deltasport het spel, maar verzuimde het om een aantal opgelegde kansen af te maken, en zo de wedstrijd vroeg over de streep te trekken.

In de tweede helft kwam SHO goed uit de startblokken. Tegen alle verhoudingen in werd het ineens 1-1. De ploeg uit de Hoeksche Waard groeide in de wedstrijd, en Deltasport oogde zenuwachtig. Routenier Geert Bakker maakte er na zo’n vijftien minuten in de tweede helft zelfs 1-2 van. Met het inbrengen van de fysiek sterke Dikkie Bontes hoopte trainer Ton Pattinama een opening in de sterk spelende achterhoede te forceren. Iets wat uiteindelijk ook lukte. Bontes schoot een goede voorzet van de rechterkant keihard binnen, 2-2. Er volgende een spannende slotfase, waarin beide ploegen kans hadden om de volle buit over de streep te trekken. De Oud-Beijerlanders gingen er uiteindelijk met drie punten vandoor. Een discutabel gegeven strafschop, twee spelers kruisten elkaar in ‘de 16’, maar raakten elkaar amper, werd door een speler van SHO feilloos boven Deltasport-keeper Kevin de Kok geschoten. Deltasport hoopte in blessuretijd nog iets terug te kunnen doen en minimaal met één punt achter te blijven, maar de scheidsrechter vond het, ondanks de nodige onderbrekingen en doelpunten, niet nodig tijd bij te trekken. Zo eindigde de wedstrijd in 2-3.

Volgende week speelt Deltasport opnieuw thuis. BVCB uit Bergschenhoek komt dan in de Broekpolder op bezoek.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl