Derby met twee gezichten eindigt in terecht gelijkspel

ROTTERDAM – De enige echte stadsderby stond zondagmiddag op het programma in de Eredivisie. Het duel kende twee gezichten. In de eerste helft trok Sparta zich terug en was Feyenoord heer en meester, maar in de tweede helft beten de Kasteelheren meer van zich af en kwam de Stadionclub eigenlijk niet meer aan voetbal toe: 1-1.

Feyenoord begon aardig aan het duel in de lege Kuip. De thuisploeg had eigenlijk weinig te duchten van de ploeg uit Rotterdam West, die in de eerste helft vrijwel geen kansen wisten te creëren. Ondanks het grote percentage balbezit had Feyenoord het toch lastig om kansen te creëren. Dit kwam met name omdat Sparta zich terugtrok en met vijf verdedigers speelde. Op een aantal scrimmages in het strafschopgebied na werd Feyenoord dus ook niet echt gevaarlijk. Zo leek het duel op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar een goede actie van Haps werd door Beugelsdijk en Van Leer verkeerd ingeschat, waardoor de thuisploeg alsnog verdient met een voorsprong ging rusten.

De tweede helft was een grote tegenstelling van de eerste. Waar Sparta zich in het eerste bedrijf beperkte tot verdedigen kwam de ploeg er nu gevaarlijk uit. Uitblinker Harroui was zoals zo vaak de drijvende kracht van dit Spartaanse aanvalsspel en niet verrassend was het de middenvelder die dan ook een terechte strafschop kreeg, nadat Kevin Blom werd gecorrigeerd door de VAR. Lennart Thy faalde oog in oog met Justin Bijlow niet. Sparta deed vervolgens te weinig met de ruimte die ontstond op het veld. Hierdoor kon Feyenoord in de slotfase nog een offensief beginnen. Maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers eigenlijk niet. Sterker nog, in de gehele tweede helft produceerde de thuisploeg geen enkel schot op doel. In de slotfase kreeg Duarte namens Sparta nog een enorme kans op de 1-2, maar Bijlow redde knap en zorgde voor een over de gehele wedstrijd bekeken terechte uitslag.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl