Derby MV’27 – VDL onbeslist

Met mogelijk bij menigeen de 0-3 winst in september 2018 nog in gedachten, moet de deling tegen VDL voor de nodige Maaslanders als teleurstelling hebben gevoeld. Het niet goede, maar wel spannende duel voor het massaal opgekomen publiek verdiende echter geen winnaar. Aan beide zijden was zeker voldoende motivatie om te winnen en de hoeveelheid kansen lag nagenoeg gelijk.

De beginfase was er duidelijk een van aftasten, want er gebeurde weinig wat de eventuele laatkomers zouden hebben kunnen gemist. Hooguit dat de prima leidende arbiter Ronald de Graaf na twee minuten het spel even onderbrak om het strafschopgebied van VDL te laten ontdoen van een grote hoeveelheid toiletpapier. De kleurrijke mistdampen van de vele rookbommen waren net weggetrokken. Beide ploegen zochten vervolgens de aanval om eindelijk weer eens een driepunter bij te kunnen schrijven. Waar Leon van Kersbergen namens MVV ’27 uit een hoekschop over kopte, zag aan de andere kant Kees Ketting geen kans voor een leeg doel raak te schieten na geklungel in de Maaslandse defensie. Met veel inzet werden pittige duels uitgevochten en dat leidde soms tot wat commotie, maar dat was dan ook te verwachten in deze derby. De scheidsrechter deelde links en rechts wat kaarten uit en zo bleef het onder controle.

In de 32e minuut kwamen de bezoekers aan de leiding. John Bekker gaf voor, Kevin van de Kraan dook slim voor zijn tegenstander en kopte knap in de rechterhoek (0-1). Het was een periode dat MVV 27 op zijn tellen moest letten, want even later knalde Melvin Louwen net over de kruising. Toch meldde MVV 27 zich alweer snel voor het VDL-doel. Leon van Kersbergen bediende Dennis Louter en die had geen moeite om doelman Kemal Fakili te verschalken (1-1). Assistent-scheidsrechter John Klepke vlagde daarbij voor buitenspel, maar de arbiter twijfelde aan zijn eerlijkheid en keurde de treffer goed, waarna hij van de het veld betredende VDL-assistent een zet kreeg. Dat was dan ook direct zijn laatste actie, want rood was zijn ‘beloning’. Bij opvolgende schoten van zowel Dennis Louter als Lourens van Rooijen bleef de Maassluise keeper hen wel de baas.

De onderbreking bracht geen veranderend strijdbeeld. De teams bleven strijden voor meer dan één punt en dat maakte het aanschouwen van de wedstrijd aantrekkelijk. Michael Berrevoets zette vanaf de linkerzijde voor en met een listig hakte maakte Haysam Aradelaziz het Kemal Fakili meer dan lastig. De grootste mogelijkheid om het (overigens niet werkende) scorebord te veranderen was van Kees Ketting. Uit een afgeslagen bal schoot de VDL’er van behoorlijke afstand hard op de lat. Daarmee werd hij de onofficiële winnaar van de actie ‘Latje trappen’ die de jeugd tijdens de rust op het hoofdveld bezig hield. Bij een niet al te slimme overtreding ter hoogte van de MVV ’27-dugout ontving Leon van Kersbergen zijn tweede gele kaart. Het zorgde ervoor dat de klaarstaande aanvaller Rick Zwaard nog even geduld moest hebben om in te vallen én dat eerst Quint van Stuivenberg mocht aantreden om wat noodzakelijke omzettingen door te voeren. Enkele minuten later kon Rick Zwaard alsnog aantreden. Nadat Lourens van Rooijen nogmaals de Maassluise doelman had getest op zijn reflexen, droogde het aantal kansen op aan beide kanten. De laatste minuten werd iets meer met de handrem erop gespeeld en zo werd dan ook een deling overeengekomen. MVV 27 kan inmiddels stellen dat het al drie achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen is, maar de drie gelijkspelen op rij tellen qua puntenaantal niet al te hard aan. Enkele winspartijen zouden meer dan welkom zijn en dat zit er qua veldspel zeker in.

De opstelling: Twan Lansbergen, Mike van Uffelen, Fred van Maaswaal (Jaco Buynink), Yennick Berrevoets, Jordi Lems, Erik van Geest, Michael Berrevoets, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen (Rick Zwaard), Haysam Aradelaziz (Quint van Stuivenberg) en Dennis Louter.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl