Dick Advocaat: “Ik kan het elftal niets verwijten” (+Video)

Utrecht – Sparta heeft de positieve schwung na de zege op Willem II niet voort kunnen zetten. Uit tegen FC Utrecht kregen de Rotterdammers wéér het deksel op de neus: 1-0.

Sparta trad aan met vijf verdedigers. Ondanks de Spartaanse ‘muur’ was er al na twee minuten een grote kans voor Utrechter Cyriel Dessers na breedleggen van de naar Feyenoord vertrekkende Yassin Ayoub. Gelukkig voor de Rotterdammers verdween de bal over het doel van nieuwe keeper Jannik Huth. Willem Janssen knikte een corner over het doel en daarna was het even gedaan met het Utrechtse eenrichtingsverkeer. Fred Friday kreeg vlak voor rust tevergeefs de enige mogelijkheid voor Sparta.
Na rust begon de formatie van trainer Dick Advocaat veel beter. Frederik Holst brak door, maar stuitte op doelman David Jensen. Later dé kans voor Dabney dos Santos: maar wederom was het Jensen op Spartaans pad.
Waar de langs de lijn ijsberende trainer Dick Advocaat waarschijnlijk al bang voor was, gebeurde. Weer kansen en missers voor Sparta, vervolgens loeihard het deksel op de neus. In de 85e minuut werkte Lukas Goertler de 1-0 achter keeper Huth en hiermee was er wederom een ijskoude douche voor de Kasteelheren in de al zo winterse Galgenwaard.
,,Je weet dat hij, als Utrecht met de energie en drang gaat spelen, verkeerd kan vallen. Ik kan de ploeg niets verwijten, ze hebben werkelijk alles gegeven, maar we waren niet de gelukkigste,” berustte trainer Dick Advocaat.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl