Oscar Biesheuvel nieuwe trainer DSO

Oscar Biesheuvel is vanaf het seizoen 2018/2019 de nieuwe hoofdtrainer van de DSO zaterdagselectie. De club en de coach zijn een contract voor één seizoen overeengekomen. Schiedammer Biesheuvel is de opvolger van Faizel Soekhai, die DSO na dit seizoen verlaat.

De nieuwe trainer van DSO is vooral in de Rotterdamse regio een bijzonder ervaren en succesvolle coach in het amateurvoetbal. Zo was hij werkzaam bij Excelsior ’20 en vv Nieuwkerk met wie hij naar de hoofdklasse promoveerde. Ook op het niveau waarop DSO momenteel acteert, de 2e klasse, heeft Biesheuvel ervaring. CVV Zwervers loodste hij via twee promoties naar de 1e klasse en hij trainde de selectie van 2e klasser Alexandria ’66. Sinds 2016 is Oscar Biesheuvel trainer van hoofdklasser vv Zwaluwen. Ondanks het feit dat bijna de voltallige selectie opstapte, wist hij zich met dat team vorig seizoen te handhaven in de hoofdklasse.

De technische commissie, verantwoordelijk voor de aanstelling, is bijzonder blij met het vastleggen van de 48-jarige Biesheuvel. “Oscar heeft het vermogen spelers van verschillende niveaus te raken. We denken dat hij spelers richting het niveau kan tillen dat wij als club nastreven. DSO is ambitieus en dat laten we ook zien met het aanstellen van deze coach. Hopelijk is dit voor Zoetermeerse voetballers die momenteel op een hoger amateurniveau buiten onze stad spelen, het signaal om weer dichter bij huis hun kunsten te tonen,” aldus Peter Menheere, namens de commissie.

Aan de aanstelling van Biesheuvel ging een lange procedure vooraf. “Om alles zorgvuldig aan te pakken moesten wij onze tijd nemen. Er was veel interesse in de functie, maar we zijn bijzonder blij dat we Oscar Biesheuvel uiteindelijk aan ons hebben weten te binden. We zien het als een pluspunt dat hij erom bekend staat dat hij jeugdspelers vaak laat doorstromen naar het eerste elftal. Voor een club als DSO is dat zeer belangrijk,” aldus Menheere.

Ook Biesheuvel is zeer verheugd dat hij in Zoetermeer aan de slag kan. “Ik ben op zoek gegaan naar een club met veel potentie in de eerste twee elftallen en de jeugd. Bovendien zocht ik een club met ambities om de komende jaren naar één of twee niveaus hoger te gaan voetballen,” zo laat de Schiedammer weten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl