Doelman en invallers goud waard voor HVC’10

Al na 6 minuten stond HVC’10 in de altijd lastige uitwedstrijd tegen RCL op een 1-0 achterstand. Verdediger Jim van Dijn werd uitgespeeld en Michael Schouten van de thuisclub schoot onberispelijk van buiten het strafschopgebied de openingstreffer binnen.

Door: Cees van der Pol

Met de koude felle wind over de lengterichting van het veld dat ook nog erg ongelijk was en met herfstbladeren bezaaid, leek de Hoekse ploeg een moeilijke middag tegemoet te gaan. Toen Leroy Smits al na een kwartier moest worden vervangen door de jonge Thomas van der Bogt , leek het allemaal wel klaar. Pas in de 30e minuut kwam de eerste aanval op het Leiderdorpse doel. Een schot van Rick Voskamp werd eenvoudig door de kleine doelman Gideon de Lange gekeerd.

Maar ineens keerde het allemaal ten goede. Op slag van rust mocht Thomas van der Bogt een vrije trap wegens hands op de rand van de zestien nemen, en mooier kan alleen Messi die nemen(. 1-1) In de rust verving trainer Henk de Zeeuw Jim van Dijk (met geel belast) voor de Arubaanse routinier Steve Escalona en dat bracht veel meer rust in de ploeg. Niet in de eerste drie minuten, want toen kreeg RCL nog drie riante kansen, waarbij keeper Madern  en Kay van den Bos ultieme reddingen verrichtten. HVC’10 ging daarna steeds beter spelen en invaller Thomas van der Bogt  werd na een actie in het strafschopgebied onderuit getrokken. De bekwaam leidende scheidsrechter Aad Hilgersom kende terecht een strafschop toe. Jurgen Warbout (gelukkig weer hersteld van een vervelende blessure en sterk spelend in de punt van de aanval) gaf Gideon de Lange geen enkele kans. (1-2).
Zeven minuten later zou de stand gelijk getrokken moeten zijn, want linkerspits Roy Elkerbout knalde met wind mee van zeker 40 meter op het Hoekse doel, maar vriend en vijand werden verrast door doelman Vincent Madern die de bal uit de kruising ranselde. De Hoekse keeper zou nog een groter stempel op het verloop drukken, toen hij drie minuten later onnodig aanvoerder Thom Wijnalda vloerde. Maar hij stopte de strafschop in eerste instantie en de rebound van een meter of vijf opnieuw. Hij werd daarmee de held van de Hoek.

Trainer Henk de Zeeuw wisselde slim de moegestreden Warbout in voor de piepjonge en snelle Dave Kram. HVC’10 verdedigde stevig en liet de aanval met Robin van den Bos en Kram counteren. In de blessuretijd miste  de invaller eerst een niet te missen kans, maar nog verder in de tijd trok ook doelman De Lange mee naar voren. Dat had weinig zin en het werkte ook tegen hem. Hij verprutste de bal op de midden- lijn en invaller Thomas van der Bogt gaf de beslissende steekbal op Kram die rustig naar een heel leeg doel kon wandelen. Deze keer miste hij niet. Met de 1-3 overwinning kroop HVC’10 weer naar de subtop van een afdeling waarin na de winterstop door wellicht meer dan zes teams zal moeten worden geknokt wie er gaat promoveren.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl