Feyenoord verslikt zich in Fortuna Sittard

ROTTERDAM – Feyenoord is in eigen huis tegen een blamage aangelopen tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst, geteisterd door enkele blessures, moest in een moeizaam duel zijn meerdere erkennen in de stugge promovendus: 0-2.

In de eerste helft had Feyenoord al veel moeite met het collectief van Fortuna. Waar verwacht werd dat de Limburgers zich vooral in gingen graven, probeerden de bezoekers toch ook de aanval te zoeken. Zeker in de openingsfase was Fortuna af en toe gevaarlijk. Feyenoord herpakte zich iets in het tweede deel van de eerste helft, waarin Fortuna er minder aan te pas kwam. Met name Berghuis en Vilhena kregen kansen van afstand, maar kwamen niet tot scoren. Feyenoord zag tot overmaat van ramp ook nog Clasie uitvallen.

De tweede helft begon voor Feyenoord nog slechter dan de eerste. Fortuna Sittard kreeg de eerste kansen en wist uit een van deze kansen zelfs te scoren. Novakovic creëerde met een mooie actie ruimte voor Hutten, die feilloos afwerkte. Feyenoord had in het vervolg moeite om terug te komen in de wedstrijd en kansen te creëren. Na ongeveer een uur voetballen werd de druk van de Rotterdammers echter steeds groter en nam de thuisploeg het doel van Koselev steeds vaker onder vuur. Met de wissel van Van Persie probeerde Van Bronckhorst meer vuur in de ploeg te brengen, maar ondertussen kwam de thuisploeg af en toe goed weg bij een Limburgse counter. Mede door veelvuldig tijdrekken van Fortuna was er voor Feyenoord, ondanks een aantal grote kansen in de slotfase, uiteindelijk niet genoeg tijd meer om iets te doen aan de achterstand. In de slotfase liep Fortuna zelfs nog uit naar 0-2 via El Messaouidi

Door de nederlaag blijft Feyenoord achter bij de top 2, die wel de volle buit pakten dit weekend. De ploeg staat nu op een derde plaats in de Eredivisie, met 35 punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl