Dordtenaar Makkelie fluit finale Europa League

Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld om de Europa League-finale tussen Sevilla FC en Internazionale te fluiten. Voor de 37-jarige scheidsrechter is het de eerste Europese finale die hij mag leiden. “Dit is een droom die uitkomt”, reageert Makkelie. “Op het veld staan tijdens een Europese finale is één van de hoogst haalbare prestaties.”

De eindstrijd van de Europa League wordt gespeeld op vrijdag 21 augustus om 21.00 uur in het stadion van 1. FC Köln. Makkelie wordt in Duitsland geassisteerd door zijn vaste assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Jochem Kamphuis en Kevin Blom gaan mee als respectievelijk VAR en AVAR.

Waardering

“De Europa League-finale zie ik als een waardering voor de prestaties die we de afgelopen jaren als team geleverd hebben”, vervolgt Makkelie. “In mijn team voelt iedereen zich verantwoordelijk voor het succes en weet ook hoe hij bijdraagt aan het team. We voelen elkaar feilloos aan en gaan voor elkaar door het vuur.”

Net als de afgelopen twee seizoenen waren Makkelie en zijn team verantwoordelijk voor een kwartfinalewedstrijd in de Champions League, afgelopen week was dat Manchester City tegen Olympique Lyon. In de Europa League leidde ‘Team Makkelie’ vorig jaar de halve finale tussen Valencia en Arsenal. “Deze aanstellingen zijn het bewijs dat het professionele opleidingsprogramma van de KNVB z’n vruchten afwerpt. De afgelopen jaren zag je dat al aan de vele successen van ‘Team Kuipers’ en nu dus ook aan onze aanstellingen.”

“Binnen de KNVB worden wij als (assistent-)scheidsrechters continu gestimuleerd om maximaal te presteren en ons verder te ontwikkelen. Daarin spelen Dick van Egmond en zijn collega’s van scheidsrechterszaken een belangrijke rol. Ook de intensieve coaching van Jaap Uilenberg heeft een grote bijdrage geleverd aan het niveau waar we nu staan. We zijn ontzettend trots en we zijn iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund en heeft bijgestaan ontzettend dankbaar.”

Finale

Sevilla FC bereikte de finale van de Europa League door in de knock-outfase AS Roma, Wolverhampton Wanderers en Manchester United te verslaan. Internazionale was te sterk voor Getafe, Bayer Leverkusen en Shakhtar Donetsk.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl