Drie NK medailles Sportinstituut Schiedam

Zaterdag kwamen negen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het Nederlands Kampioenschap judo -15 jaar in het Drentse Hoogeveen. Het werd met een Kampioen van Nederland en twee bronzen plakken een zeer succesvolle dag.

Celil Uyar wist bij de jongens -46 kg het goud te veroveren. Celil wist zijn eerste vier wedstrijden te winnen en belandde zo in de finale. In deze finale wist Celil zijn tegenstander Jayden Tindeman te domineren. Met twee keer waza-ari wist hij de finale snel te beslissen. Een fantastische prestatie van Celil. Extra bijzonder is dat vorig jaar Sebastian Olsen (nu eerstejaars -18) kampioen van Nederland werd in deze gewichtsklasse en nu dus zijn clubgenoot als opvolger heeft gekregen.

Jana Bergman won op overtuigende wijze haar eerste drie partijen bij de meisjes -57 kg. Helaas ging de halve finale verloren tegen de latere kampioene Lieke Wildschut. In de strijd om het brons trof Jana haar clubgenote Devilin Boumans, die ook aan een ijzersterk toernooi bezig was. Devilin verloor helaas de kwartfinale, maar kwam met in totaal vier overwinningen ook terecht in de wedstrijd om het brons. Hierin troffen Jana en Devilin dus elkaar en de wedstrijd ging gelijk op. Jana wist het brons in de golden score te winnen nadat Devilin haar derde straf had ontvangen. Een bronzen medaille voor Jana en de vijfde plek van Devilin is een knap resultaat van de dames.

Brandon Jansen bereikte met drie overwinningen knap de halve finale bij de jongens -66 kg. Helaas kreeg Brandon hier geen grip op zijn tegenstander en verloor. In de bronzen medaillewedstrijd wist hij met vol punt het brons binnen te halen. Een bijzondere knappe prestatie aangezien Brandon alle lange tijd door fysiek ongemak niet in staat is om volledig te trainen.

Iben Olsen deed het erg goed op haar eerste NK en eindigde op de zevende plek. Danique Leite deed het met drie overwinningen ook erg goed. Marie-Lynn Luesken, Thimo Wansleeben en Jesse Klerks hebben hard gestreden, maar kwamen helaas niet door de voorrondes.

Foto: SI Schidam


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl