Schiedamse judoka’s op podium in Den Haag

Afgelopen weekend stond in Den Haag het Internationale Adidas Residentie Judotoernooi op het programma. Van Sportinstituut Schiedam kwamen er zaterdag en zondag judoka’s op de mat.

Op zondag gold het toernooi als meetmoment van de Judo Bond Nederland voor het internationale traject -18 jaar 2023. Kayra behaalde een knappe bronzen medaille bij de heren -55 kg. Met drie overwinningen bereikte hij de halve finale. Deze verliep aanvankelijk goed, maar helaas kreeg Kayra een punt tegen van de latere kampioen Luca Richardson. In de strijd om het brons versloeg Kayra tegenstander Omar Rokic met ippon. Een goede stap voor Kayra die in december tijdens het volgende meetmoment in Twente zichzelf weer mag laten zien.

Op zaterdag werden er vijf medailles behaald. In de leeftijdsgroep -12 jaar werd Caelon Henriques kampioen bij de jongens +50 kg en Elyssa Tekin bij de meisjes -44 kg.

Celil Uyar liet een week na zijn Nederlandse titel andermaal zien wie de beste is bij de jongens -15 jaar -46 kg en pakte opnieuw het goud.

Bij de heren -21 jaar -81 kg pakte Dylan Jansen het brons en Danny Gommel pakte eveneens brons bij de heren senioren -73 kg.

Foto: Sportinstituut Schiedam


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl