DSO te sterk voor HVC’10

Het lijkt wel of HVC’10 met 12 man speelt, zo liet een radio-verslaggever zich na zo’n 25 minuten ontvallen. Inderdaad had HVC het eerste half uur van de uitwedstrijd tegen sv DSO uit Zoeterneer het heft stevig in handen. Maar ook nu kwam de formatie van Piet Boon en Henk Boon, zoals al meer gebeurd is de afgelopen weken, tijdens een veldoverwicht niet tot scoren.
Na dit goede eerste half liet HVC het goede combinatievoetbal  los en zocht men het steeds meer in de lange bal en kwam DSO daarbij beter in de wedstrijd.

Kansen op een voorsprong voor HVC waren er volop in de genoemde eerste periode.
De achterhoede van DSO maakte aanvankelijk een wat onzekere indruk en in de derde minuut al kwam een attente Jorno Reurink net een halve stap te kort om een zwakke terugspeelbal van DSO te onderscheppen.
HVC leek zich prima thuis te voelen op het kunstgras en combineerde er, vooral op het middenveld, lustig op los.
De mee opgekomen Dylan Bogaards miste op een haar na het net en Mitchel Bouwhuis had weinig geluk toen hij na aangeven van Reurink op de paal schoot.
Vervolgens had Bouwhuis een aantal schitterende passeerbewegingen in huis, eerst langs de zijlijn en vervolgens langs de achterlijn, bediende Kram, maar ook zijn schot ging naast. Er kwamen nog een aantal kansen voor de blauwzwarten, maar het scoren is en blijft, mede of vooral door het nog steeds ontbreken van Sil van Ooijen en Kyrill Slutskyy, een moeilijke opgave.
DSO wist hierna het tij dus wat de keren en het gevaar kwam het laatste kwartier van de eerste helft wat meer van de Zoetermeerse kant. Doelman Tom van der Spek moest flink aan de bak, en kreeg in de 32e minuut assistentie van de paal.
Vlak voor rust kwam DSO dan, zij het met wat geluk, tot scoren. Kay v.d. Bos leek op behendige wijze een Zoetermeerse aanval vlak voor de achterlijn te neutraliseren, probeerde het verder voetballend op te lossen, doch de bal sprong ongelukkig van zijn voet en werd een prooi voor Daley Windhorst die, toch wel wat tegen de verhouding in, simpel de 1-0 kon binnen kon tikken.

Na de hervatting stond de 2-0 al snel op het scorebord. De verder goed leidende scheidsrechter Erik de Winter zag een overtreding op Glenn Boon over het hoofd en uit de daaruit voortkomende Zoetermeerse aanval kon de gevaarlijke Sahr Kabuta scoren.
Het was opnieuw Kabuta, die na mistasten in de Hoekse verdediging, ook de 3-0 voor zijn rekening nam, waarmee de wedstrijd leek te zijn gespeeld.
Inmiddels was routinier Leroy Smits voor Dave Kram binnen de lijnen gekomen.
In de resterende tijd waren er aan beide kanten nog een aantal aantrekkelijke momenten te noteren. Kay v.d. Bos probeerde vanaf de middenlijn de wat ver voor zijn goal staande doelman Sven Wolsheimer te verschalken , maar de goalie kon vlak onder de lat redding brengen. Bouwhuis dwong na een mooie actie Wolsheimer opnieuw tot een schitterende save.
Ook van der Spek kreeg nog een aantal goede reddingen op zijn conto, maar de beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en konden met een 3-0 eindstand richting de kleedkamer.

Over het algemeen leek men zich wel te kunnen vinden in de Zoetermeerse zege. Aan Hoekse zijde werd hier en daar nog wel voorzichtig gewezen op de twee “kantelmomenten”: de bal op de paal van Bouwhuis en de overtreding op Glenn Boon waar de 2-0 uit voortkwam.

Aan Hoekse kant kreeg alleen Glenn Boon geel.

Door: Dirk Vermeulen
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl