HEERENVEEN – De zorgen worden alsmaar groter voor Sparta Rotterdam. Waar Dick Advocaat in de winterstop als verlosser werd binnengehaald is de ommekeer nog niet bewerkstelligd. Ook tegen SC Heerenveen greep Sparta weer naast de punten. Uitgerekend kind van de club Denzel Dumfries velde het eindoordeel: 2-1.

Sparta begon net als tegen Excelsior uitstekend in Heerenveen. Nadat de voor Kortsmit ingevallen Nienhuis knap had gered op een schot van Reza was het aan de andere kant Chabot die vanuit een corner binnenkopte. De Duitser bekroonde daarmee een uitstekende wedstrijd. SC Heerenveen leek echter wakker en begon een stormloop richting het Rotterdamse doel. Dit resulteerde nog voor rust in de 1-1 van Reza, waarbij de Spartaanse defensie er niet sterk uitzag.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat er geen winnaar ging komen in het duel. Sparta kreeg een spaarzame kans, onder andere via Friday. De Friezen creëerden zelf vrij weinig. Echter was het Denzel Dumfries die na ruim zestig minuten de ban brak. Hij schoot de bal achter Nienhuis in de korte hoek. Advocaat bracht Dos Santos en Ache. De eerste kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar schoot ruim naast. In de slotfase legde Ache nog prima terug op Sanusi, maar de Belg schoot ruim over.

Door de nederlaag lijkt het degradatiespook terug op het kasteel. De Rotterdammers staan onderaan in de Eredivisie met 11 punten en zien waarschijnlijk verderop in het weekend een aantal concurrenten verder uitlopen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl