Column: Voor Sander, indrukwekkend eerbetoon

Donderdagavond was het dan zover, nadat er een paar dagen eerder in Vlaardingen al een prachtig eerbetoon aan Sander Molenaar werd verzorgd, stond het eerbetoon bij ‘zijn’ VV Katwijk op het programma. Het werd een indrukwekkende avond.

Ik twijfelde lang, maar besloot uiteindelijk een paar uur voor aanvang van het evenement af te reizen naar sportpark De Krom. Het werd een bijzondere avond. Een avond die ik niet snel zal vergeten. Al die honderden mensen die vanuit de gehele regio naar Katwijk waren getrokken. Ook van buiten de regio was er de steun. Kozakken boys, ASWH en natuurlijk Deltasport, een greep uit de clubs die een afvaardiging naar Katwijk hadden gestuurd. Dat laat zien hoeveel jij voor het amateurvoetbal betekent.

Aan de toeschouwersaantallen was af te leiden hoeveel indruk je verschrikkelijke toestand op de mensen maakt. Al drie kwartier voor aanvang stond het parkeerterrein afgeladen vol. Er werden indrukwekkende woorden gesproken door Willem van Zuilen, waar iedereen op het sportpark kippenvel van kreeg. Maar jou woorden raakten mij het meest. Zichtbaar en hoorbaar aangeslagen vond je na ‘drie keer slikken’ de kracht om iedereen te bedanken, je situatie nog eens te schetsen en te vertellen dat de bloedwaardes weer wat positiever werden. Je voelde je goed en zo kwam het ook over.

Van de wedstrijd herinner ik mij niet veel, maar van de sfeeracties van de supporters van Katwijk des te meer. Zo hoor je helden te eren. In de rust kwam je naar beneden. Ik nestelde me voorzichtig naast je, zoals ik dat een paar maanden eerder bij VV Zwaluwen ook deed. Hoorde je praten over je talentvolle zoons, over het omgaan met die verschrikkelijke ziekte en natuurlijk weer over de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. En zag je genieten met je oude vrienden.

Sander, ik hoop dat je nog lang met die vrienden kunt genieten. Je zit nu misschien wel in je blessuretijd, maar jij weet als geen ander hoe lang die blessuretijd kan duren en wat er allemaal in kan gebeuren. Houd moed, put kracht en blijf geloven. Dan kom je ook deze tegenslag te boven.

Blijf strijden!

 

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl