DVO’32 moet meerdere erkennen in VVOR

Op deze stormachtige zaterdag moest de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf proberen de schade weg te poetsen van afgelopen weekend. Toen er werd verloren op Woudestein van Excelsior Rotterdam met 3-2. Dat moest vandaag echter gebeuren tegen VVOR wat vol in de race is met Charlois voor het kampioenschap in deze 3e klasse, voorwaar dus geen makkelijke opgave.

Door: Rinus Zomervrucht

Welnu het lukte ook niet, Voetbalvereniging Oost Rotterdam bleek voetballend de betere en kwam in de 1e helft verdiend aan de leiding toen DVO keeper Ruben Verboon het leder niet adequaat wegbokste waarna de bal dus uit de rebound werd binnen geschoten. De harde wind liet het leder ongecontroleerde bewegingen maken waarmee DVO die in de 1e helft de wind tegen had de grootste moeite had.

Toegegeven het is ook niet makkelijk ballen onder deze omstandigheden. DVO’s keeper redde voor de thee de ploeg nog met de benen anders had de 0-2 al een feit geweest. De Vlaardingers konden geen vat op de gasten krijgen die ook nog eens een treffer om onduidelijke reden zagen afgekeurd zodat de marge van 1 met de wind mee na de rust nog alles open liet. In het 2e bedrijf viel de 0-2 alsnog voordat DVO’s topscorer alle tijden Gert Jan van der Veen die terugkwam van ziekte en Walter Zomervrucht terug van een blessure de controle weer wat meer bij de Vlaardingse ploeg brachten.

De 1-2 van Jelle Blankestijn uit een corner van Diego Remondo Gomez bracht de spanning weer terug. Een scrimmage voor de VVOR goal rolde net voorlangs, Walter Zomervrucht’s pegel uit de rebound vloog net over en Diego Remondo Gomez schuiver kon door VVOR’s keeper net tot corner worden verwerkt. De 2-2 had dus nog gekund maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat VVOR de beste kansen kreeg want door de jacht op de 2-2 kregen de Rotterdammers natuurlijk ruimte en kansen op de 1-3.

Atakan Karacoskun en Pieter van der Veen voorkwamen erger maar de zege was op het einde verdiend voor de gasten die vol jagen op de titel. Voor DVO’32 is die 3e plek ( ongelooflijk na 4 nederlagen na de winterstop ) nog steeds binnen bereik maar nu zal er toch echt mentaliteit getoond moeten worden. 7 finales en de nacompetitie is daar, volgende week uit in Berkenwoude bij FC Perkouw moet het om te beginnen gebeuren. Komt de ploeg steunen dus gegroet tot dan.

Zaterdag 16 Maart 2019    aanvang 14.30 uur   DVO’32 – VVOR  1-2 ( 0-1 )

Scoreverloop: 21e 0-1 VVOR, 57e 0-2 VVOR, 70e 1-2 Jelle Blankestijn.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (c.)( 60e Gert Jan van der Veen), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Daan ten Broek (78e Sjoerd Zwaneveld), Diego Remondo Gomez, Robin den Breems, Floris Keizerwaard (60e Walter Zomervrucht), Nico Huijer, Jelle Blankestijn, Tim Kievit.

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl