DVO’32 morst punten tegen Dilettant

Vlaardingen – Op deze waterkoude zaterdag aan de marathonweg moest het keurkorps van oefenmeester Ben Hoogwerf de degens kruisen met Dilettant. De ploeg uit Krimpen aan de Lek volgt DVO op ruime achterstand ( 8 punten met een wedstrijd minder ) op plaats 4.

Door:Rinus Zomervrucht

Welnu de Vlaardingers gaven vandaag niet thuis, want al na 30 seconden lag de 0-1 achter keeper Martijn Leerdam terwijl notabene DVO zelf de aftrap mocht nemen. De thuisploeg hervond zichzelf wel daarna want er volgde een veldoverwicht en diverse voorzetten vanaf de zijkant, Tim Kievit mocht zelfs 1 op 1 na een steekbal van Walter Zomervrucht maar werd vastgehouden en strandde daarna op Dilettant’s doelman ( had hij gaan liggen had dit op zeker rood voor de verdediger geweest maar helaas ). Verdedigend blunderde de thuisploeg daarna 2 maal opzichtig en de gasten die overigens messcherp counterde profiteerde optimaal en de onwerkelijke 0-3 was een feit.

Na de thee een DVO’32 wat het initiatief nam, de 1-3 scoorde via een eigen goal van een Dilettant verdediger en zichzelf daarna diverse riante kansen uitspeelde met Gert Jan van der Veen ( op de voeten van de keeper), Diego Remondo Gomez ( lob net naast), en de ingevallen Jelle Blankestijn met 2 100% kopkansen die naast gingen. Men had in die fase de 2-3 moeten scoren, op zeker dan had er nog wat ingezeten maar geen geluk en scherpte in de afwerking voorkwamen dit. Zelfs een 1-4 zat er na wederom slecht uitverdedigen nog in maar de razendsnelle nummer 9 van de opponent raakte de binnenkant van de paal zodat dit DVO bespaard bleef.

De 2-3 viel echter toch maar ondanks dat bijna iedereen in de 87e minuut constateerde dat het leder minimaal een halve meter over de Dilettant doellijn was na een Vlaardingse inzet weigerde de scheidsrechter de terechte treffer te tellen. Sterker nog in het gekrakeel daarna kreeg aanvoerder Gert Jan van der Veen ook nog eens zijn 2e gele prent en kon dus inrukken. Tsja als het dan tegen zit zit ook alles tegen. Dat neemt niet weg dat de gasten uit de Krimpenerwaard de zege toekwam, men was feller en begon veel scherper aan het duel dus daar is ook helemaal niets op af te dingen. DVO’32 zelf heeft de zeperd vandaag  dus aan zichzelf te wijten en zal nog diep moeten gaan om de 3e positie ( die hopelijk maar hoogstwaarschijnlijk nacompetitie oplevert) op de ranglijst vast te houden, te beginnen volgende week met weer een thuiswedstrijd tegen het alsmaar blijven winnend IJVV de Zwervers om 14.30 uur.

Zaterdag 2 Februari 2019  aanvang 14.30 uur  DVO’32 – vv.Dilettant 1-3 ( 0-3 )

Scoreverloop: 1e 0-1 Dilettant,33e 0-2 Dilettant, 40e 0-3 Dilettant, 58e 1-3 e.d Dilettant,

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade ( 72e Daan ten Broek), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Reinier van der Veen (55e Thomas de Man), Diego Remondo Gomez, Nick Rutten, Walter Zomervrucht ( 63e Jelle Blankestijn), Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen (c.), Tim Kievit.

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl