DVO’32 periodekampioen na winst op OVV

Aan de Marathonweg heeft DVO’32 vanmiddag naaste belager OVV (nr. 2 tegen nr. 3, immers) met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Op zich een verdiende zege voor de ploeg van trainer Raymond de Romph, maar wellicht ook ietwat geflatteerd omdat de bezoekers ook na de 3-0 van Nico Huijer (79ste minuut) zeker nog een aantal kansen verkreeg om de eindstand een draaglijker aanzien te geven.

Bij de thuisploeg ontbrak overigens een aantal vaste waarden, zoals ondermeer keeper Ian Slagboom. Zijn vervanger Martijn Leerdam stond in de beginfase een openingstreffer van OVV- captain Pascal van Hulst in de weg; Leerdam liet zich niet door het sluwe lobje van de OVV- aanvaller verrassen. Even later was het aan de andere zijde wel prijs; het was de prima spelende Gert Jan van der Veen die een voorzet van Floris Keizerwaard goed controleerde en vervolgens achter doelman Linber van der Horst in het net deponeerde: 1-0. Kort voor de rust kreeg diezelfde Van der Veen een uitgelezen kans om de score uit te breiden toen scheidsrechter Sinke een driftige actie van de OVV- goalie als onreglementaire beoordeelde: strafschop, dus. Van der Veen faalde niet: 2-0. Kort daarna had DVO’32- aanvaller Wilson Iyawe de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar het lukte hem niet om de stand naar een veilige 3-0 marge te verhogen.

Na de thee was het vooral eerst nogal rommelig met ook wat pittige overtredingen, irritatie én een aantal gele prenten voor de bezoekers. Daarnaast bleef een voor de Vlaardingers bevrijdende 3e treffer (te) lang uit. Tot de 79ste minuut dus. Het was Nico Huijer die een afvallende bal snoeihard in het dak van het doel liet verdwijnen: 3-0. OVV probeerde het tij ook na deze 3e treffer nog te keren, maar liet daartoe wat mogelijkheden onbenut. Ook de paal stond een treffer in de weg. Doordat HBSS in de derby tegen Excelsior ’20 niet verder dan een 2-2 gelijkspel kwam pakt DVO’32 met deze zege derhalve de 1e periode- titel. Gelet op de goede seizoenstart (5 zeges op rij vooraleer er puntenverlies werd geleden) een mooi en verdiend resultaat voor de Vlaardingers.

Door: Leo Kattenstaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl