Eerste winst softbalsters SV&HV Schiedam

Softbal – SV&HV Schiedam heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning geboekt in de 2e klasse. In de thuiswedstrijd, die vanwege werkzaamheden in Sportpark Bijdorp gespeeld werd op het complex van Vlaardingen Holy, waren de Schiedamse softbalsters met 11-4 te sterk voor het reserveteam van Neptunus.

In de eerste inning nam SV&HV Schiedam gelijk al een voorsprong. Deze voorsprong liep na 3 innings zelfs uit naar 11-2. Uiteindelijk wist Neptunus nog 2x te scoren, maar vanwege de 7-puntenregel, waren 5 innings voldoende voor de winst.

Voor de Schiedammers stond Irene Korpel op de pitcherplaat en zij gooide een puike partij. En daarbij werd zij ook nog eens geholpen door een prima spelende verdediging. Derde honkcoach Gino Spruit Bleeker was dan ook zeer tevreden over het vertoonde spel van de Schiedammers. “Na de zeperd van vorige week was deze overwinning zeer welkom. De meiden hebben er allemaal hard voor gestreden. Ik zeg niet, dat we dit seizoen veel gaan winnen. Maar ik ben er van overtuigd, dat er nog veel meer mogelijk is. Er zit nog heel veel rek in dit team.”

Volgende week staat er voor de Schiedamse softbalsters geen wedstrijd op het programma. Zondag 5 mei a.s. ontmoeten zij het reserveteam van Euro Stars, uit in Capelle a/d IJssel. Aanvang 14.00 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com