Effectief Hermes DVS ruim langs PPSC

Schiedam – Hermes DVS heeft de stadsderby tegen PPSC met duidelijke cijfers weten te winnen. De Harga bewoners wonnen, na een 3-2 voorsprong bij rust, uiteindelijk met 6-3. Door deze overwinning passeert Hermes DVS de ploeg uit Thurlede op de ranglijst.

PPSC kwam vanmiddag pas laat op gang. Nadat de thuisploeg na een half uur spelen al op een comfortabele 3-0 voorsprong stond (Lloyd Kalonga en Wilson Baros 2x), bepaalde de ploeg van oefenmeester Jeremy Hagestein, door doelpunten van Haroen Boutaybi en Max de Bruijn de ruststand op 3-2 . In het tweede bedrijf gooide de blauw-witte formatie de wedstrijd op slot. Door een mooi afstandsschot van Wislon Barros en geklungel in de verdediging van ‘PP’, stond het binnen twee minuten al 5-2 voor de Hermes brigade. In de resterende tijd viel er voor het publiek op het kunstgras in Harga weinig te beleven. PPSC drong nog wel aan, maar de ploeg van oefenmeester Richard den Ouden bleef eenvoudig overeind. Dat beide ploegen nog eenmaal wisten te scoren was meer voor de statistieken van belang.

Trainer van PPSC, Jeremy Hagestein, keek na de wedstrijd realistisch terug ,,Het is nog zoeken naar balans op niveau. Het verschil tussen trainingen en de wedstrijden is nog te groot. We hadden vanmiddag moeite met het omgaan van de ruimtes. In de tweede helft zag je dat de klad erin schoot en dan vallen er veel doelpunten helaas. We zijn nog te broos. Ik had dit vandaag niet verwacht en dan valt het tegen dat je verliest.”

Hermes’ oefenmeester Richard den Ouden was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning.” De enige opdracht was voor ons vandaag winnen en dat hebben we gedaan. Ik vond PPSC vandaag erg goed maar wij waren effectiever door meer te scoren. Uiteindelijk denk ik dat we verdiend hebben gewonnen en ik hoop dat we deze goede lijn door kunnen trekken en ons kunnen blijven richten op de bovenste plaatsen.” aldus de Ouden.

In de zelfde afdeling won stadgenoot SVV (za) met 2-1 van Overmaas en waren de zaterdagvoetballers van Victoria’04 met 7-2 te sterk voor de Egalantier Boys. VFC (za) was deze speelronde vrij.

Foto: Mischa keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com