Effectief Zuidland stuurt MVV’ 27 met lege handen terug

Hoe frustrerend kan het zijn wanneer je in een gelijkwaardig duel toch met 3-0 klop krijgt? Behoorlijk en dat maakte MVV 27 mee bij Zuidland, de nummer twee op de ranglijst. De Maaslanders kwamen tot hun eigen ergernis niet verder dan tweemaal ‘n bal tegen het aluminiumen een afgekeurde treffer. Wat dat betreft was de thuisploeg een stuk effectiever bezig.

Reeds in de 4e minuut bracht Dennis Louter met ’n steekpass Rick Zwaard recht voor het doel van Zuidland. De spits van MVV 27 schoot echter iets te gehaast en keeper Melvin Nagy kon zodoende redding brengen.

Aan de andere kant moest ook MVV 27-doelman Sem Moerman alert blijven. Eerst moest hij optreden bij een schot van Kai de Hoog en daarna nog eens bij een grote kans van Ruben Speelpenning.

De harde wind, die schuin over het veld waaide, was een lastig obstakel. Halverwege de eerste helft waagde Cas van der Hoeven van behoorlijke afstand een poging, de bal leek zelfs over de ballenvanger heen te gaan, maar door de wind daalde deze nagenoeg in een rechte lijn naar beneden en belandde alsnog op de lat van Zuidland. Het had een memorabel doelpunt kunnen zijn.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een hoekschop van Robin van Buuren werd koppend door Kai de Hoog in de doelmond gebracht waar Morris de Hoog binnen knikte (1-0).

Na de wisseling kreeg MVV 27 de wind schuin in de rug en zette alles op alles om de schade te herstellen. In de 62e minuut nam Dennis Louter een vrije trap, keeper Melvin Nagy redde ternauwernood en de net ingevallen Cor Verboon drukte af. Echter, hij stond kennelijk buitenspel en ging het feest dus niet door.

MVV 27 probeerde wat het kon, maar moest scherp blijven bij de spaarzame uitvallen van de gastheren. Dat deed het echter niet in de 68e minuut toen Ruben Speelpenning erg gemakkelijk door de Maaslandse defensie mocht slalommen en als laatste ook Sem Moerman kansloos achterliet (2-0).

Het was om gek van te worden en toch gaven de Maaslanders niet op. Op aangeven van Lourens van Rooijen knalde Rick Zwaard op de paal en Dennis Louter had pech dat zijn schot richting de verre kruising iets te onzuiver was. Het eenrichtingsverkeer gaf niet de beloning die je zou mogenverwachten.

Bij weer zo’n spaarzame uitval tegen het einde van de wedstrijd was het nu Dave Roumégous die doelpuntte namens Zuidland (3-0). Ach, dat kon er ook nog wel bij!

Geel aan Maaslandse kant was er voor Rick Zwaard, Yennick Berrevoets en Ronald Arkesteijn.

De opstelling: Sem Moerman, Dennis Kappert (Ronald Arkesteijn), Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven, Jan de Baat (Bouke Schippers), Michael Berrevoets (Cor Verboon), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl