Eigen jeugd helpt Sparta aan eerste oefenzege van het seizoen

DELDEN – Na een zeer lange voetballoze periode rolde de bal vrijdagmiddag voor het eerst weer voor Sparta Rotterdam. Op het trainingskamp in Delden speelden de Rood-Witten een oefenwedstrijd tegen TOP Oss. In een snikhete wedstrijd trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind, met grote inbreng van de eigen jeugd.

TOP Oss begon sterk aan het duel in Overijssel. De Brabanders hebben meer wedstrijdritme dan de Rotterdammers en raakten al vroeg in het duel de kruising vanuit een vrije trap. De eerste kans van Sparta was voor Harroui, maar zijn inzet ging net voorlangs. Na een drinkpauze kwam TOP uiteindelijk wel op voorsprong. Nadat Van Leer twee ballen goed pakte was een derde inzet hem te machtig. Sparta deed echter al snel iets terug, toen nieuwkomer Gravenberch op aangeven van Auassar de 1-1 in de touwen schoot.

In de tweede helt stonden er tien nieuwe namen op het veld. Alleen Sven Mijnans mocht blijven staan. Veel jonge talenten kregen speeltijd van Henk Fräser en de trainer werd uiteindelijk beloond voor het geven van speeltijd. Het was namelijk Emegha die na een steekbal van Faye prachtig de 2-1 binnen schoot. Ook het slotakkoord was voor de Spartaanse talenten. Boyd Reith bereidde goed voor en Meerstadt zette vervolgens de 3-1 eindstand op de borden. Volgende week speelt Sparta zijn tweede oefenwedstrijd, ditmaal is Feyenoord de tegenstander.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl