EK Handbal: Oranje opent met winst tegen Roemenië

SCHIEDAM – Bij het EK Handbal in Skopje in Macedonië zijn de Oranje handbalsters gestart met een moeizame zege op Roemenië. De ploeg van bondscoach Johansson, met opnieuw de Schiedamse Kelly Dulfer in de gelederen, won met minimaal verschil: 29-28.

Oranje startte overtuigend en liep via 6-3 uit naar een 14-12 voorsprong bij rust. Roemenië kwam weliswaar in het tweede bedrijf op gelijke hoogte, maar juist de Schiedamse Dulfer gaf Nederland wat ademruimte naar 23-18. Toch toonden de Roemeense dames opnieuw veerkracht en was de stand bij 25-25 weer gelijk getrokken. Uiteindelijk werd het nog stuivertje wisselen en bleef Nederland aan de juiste kans van de score: 29-28. Topscorer werd Laura van der Heijden met zeven goals, maar met vijf goals deed Kelly Dulfer ook van zich spreken.

In de andere poulewedstrijd won Olympisch kampioen Frankrijk met ruime cijfers van Noord-Macedonië: 24-14. Laatstgenoemde is maandag de volgende tegenstanders van Oranje. De eerste drie in de poule plaatsen zich uiteindelijk voor de volgende poulefase.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl