Eredivisie: Maassluizer Van Ewijk matchwinner tegen Excelsior

ROTTERDAM – In de dertiende speelronde van de Eredivisie heeft Excelsior zaterdagavond in Kralingen opnieuw verloren. SC Heerenveen won met 0-1 in het Van Donge & De Roo Stadion. Matchwinner werd Van Ewijk (ex-Excelsior Maassluis red.).

In de eerste helft lieten beide teams weinig tot niets zien en kwamen beide goalies Van Gassel (Excelsior) en Noppert (Heerenveen) nauwelijks in het stuk voor. Bij Heerenveen ontbrak de eindpass en de thuisploeg was slordig in de opbouw. Maar na de theepauze werd het duel ineens opengebroken: Van Gassel keerde de eerste drie inzetten van Heerenveen, maar was kansloos op de inzet van Van Ewijk: 0-1. De Friezen van Van Wonderen zetten door en dachten via Van Beek op 0-2 te komen. Maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ommekeer
Daarna draaiden de rollen behoorlijk. Excelsior legde Heerenveen haar wil op en Noppert werd geregeld getest door onder andere Kharchouch en Azarkan. Uiteindelijk leek Driouch voor de gelijkmaker te zorgen, maar ook deze goal werd gecanceld vanwege hands. De Kralingers bleven aanvallen onder leiding van Goudmijn en Azarkan, maar scoren deed de thuisploeg niet mede dankzij goed keeperswerk van Noppert.

Door de nederlaag blijft Excelsior twaalfde.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl